Laddstationer
för företag

Smart och optimerad elbilsladdning

Full flexibilitet vid installation av laddstationer för företag. Med enkel styrning av dina uttag i vår portal. 

Experter på laddstationer företag

Med många års erfarenhet vågar vi påstå att vi är en ledande expert på elbilsladdning. Vi hjälper er att hitta den bästa lösningen för ert företag. Ingenting är omöjligt.

Varför välja ChargeNode som partner till laddstationer för företag

 • Marknadens lägsta totalkostnad över tid.
 • Din laddpartner hela vägen från rådgivning och installation till
  support och förvaltning.
 • Ledande i Sverige på storskalig elbilsladdning (fler än 10 p-platser/
  uttag) med lokal närvaro och unik expertis.
 • Anpassad helhetslösning för er parkering.
 • Smart laddtjänst som hanterar all administration.
 • Minimera risken för dyra effekttoppar med vår smarta ladd- och betaltjänst som optimerar hur och när bilarna får laddning.

Vadå marknadens lägsta totalkostnad?

 • Egenutvecklad hårdvara med centraliserad laddteknik i robust kapsling och återvunnet aluminium – minimerar risk för vandalisering och maximerar livslängden.
 • Smart mjukvara för att optimera laddningstider och minska abonnemangskostnader.
 • Integrerade ladduttag och kablage för minimerade markarbeten och lägre entreprenadkostnader.
 • Centraliserad teknik för enklare service och fjärrövervakning i molnet.
 • Förutom en lägre totalkostnad över tid ger ChargeNodes hård- och mjukvara ett lägre klimatavtryck jämfört andra lösningar.

Breaking news

Stena Fastigheter ingår partnerskap med ChargeNode

Vad är en CPO?

ChargeNode är en Charge Point Operator (CPO) som tar helhetsansvar för all typ av laddinfrastruktur. Från övertagande av befintlig hårdvara, utbyggnad av system, projektering till färdig installation av nya anläggningar. ChargeNodes hårdvaruagnostiska mjukvara hanterar de flesta fabrikaten och säkerställer en smidig drift, övervakning och administration för er som anläggningsägare.

Portal med minimal administration

I ChargeNodes företagsportal hanteras alla era laddpunkter och ni kan själva välja hur mycket eller lite administration ni vill ha.

I portalen sätts laddpris på områdes- eller uttagsnivå:

 • Fast pris som bas
 • Rörligt månadspris som bas
 • Schemalagt pris


Alla laddintäkter återbetalas månadsvis via självfaktura och all laddstatistik går att exportera med en knapptryckning. Här hanteras medlemmar, eventuella rabatter och tillgång till olika områden (privat/
publikt) med mera.

Varför ska vi installera elbilsladdning i vår fastighet?

 • Omställningen av fordonsflottor. Fler företag går över till laddbara fordon pga hållbarhetsmålen. Viktigt blir en driftsäker, utbyggbar och administrationsfri laddanläggning.
 • Elbilsladdning på jobbet. En fantastisk förmån som lockar talanger och främjar miljövänlig omställning. Skattemässiga fördelar gäller fram till 30 juni 2026.
 • Ladda-bilen bidraget. Just nu kan ni som företag få 50 % i bidrag för hela investeringen. Passa på medan bidraget fortfarande finns.
  Läs mer om bidraget här.

Vi är experter på alla typer av hårdvara

Genom åren har vi jobbat med alla stora leverantörer av laddboxar och har fått en djup kunskap och förståelse inom området. Har ni redan installerat laddboxar eller laddstolpar så kan vi troligtvis integrera dem i vår laddtjänst. Vi styr nästan alla typer av hårdvara och ni har full koll på dem i vår portal. Efter en fysisk genomgång av förutsättningarna och därefter en migrering till ChargeNodes mjukvara kan ni känna er trygga med att vi löser allt åt er.

Stena Fastigheter + ChargeNode

Stena Fastigheter och ChargeNode ingår partnerskap för att erbjuda bred laddinfrastruktur i fastigheter. Samarbetet möjliggör helhetslösningar för elbilsägare och stödjer Stena Fastigheters mål att bli självförsörjande på el.

Läs mer här

ChargeNode laddar Jacy’z

Jacy’z Hotel & Resort är en snackis i hela hotellvärlden. Målsättningen är att ge gästerna något alldeles extra, från att de kommer till att de checkar ut. En del är att erbjuda ett effektivt laddsystem för elbilar.

Läs mer här

85 ladduttag på Landvetter

Park It Smart gör en storsatsning vid Landvetter Flygplats och har installerat 85 publika ladduttag. Detta medför att flygplatsens resenärer nu enkelt och tryggt kan ladda sina eloch hybridbilar

Läs mer här

Laddlösningar till alla parkeringar

Vi är ett erfaret team av specialister och entreprenörer och har utvecklat våra egna produkter. Varje parkeringsplats är unik. Därför börjar vi alltid med rådgivning och analys för att hitta den bästa lösningen för era förutsättningar och behov. Ibland passar vår balk bäst, ibland är det belysningspollare eller laddboxar som är den bästa lösningen. Har ni redan installerat laddboxar så kan vi med största sannolikhet integrera dem i vår ladd- och betaltjänst.

ChargeNodes ladd- och betaltjänst

ChargeNode ansvarar för debitering, drift, övervakning och support mot användarna och service av laddpunkter. Plattformen hanterar dynamisk prissättning och effektoptimering och stödjer också marknadens främsta leverantörer av laddboxar, bland annat Zaptec, ChargeAmps, CTEK och Garo. En bekymmersfri förvaltning helt enkelt. Den som laddar bilen styr och betalar med vår app där allt finns samlat.

Ladda Bilen Bidraget

Som företag kan ni få 50% av den totala investeringskostnaden i bidrag från Naturvårdsverket. Bidraget kallas ”Ladda Bilen” och ska främja utbyggnaden av laddstationer i landet. Så länge det finns pengar kvar är ni garanterade bidraget. Vi hjälper er genom ansökningsprocessen.

Service och support 24/7

Oavsett om du är anläggningsägare eller laddkund lotsar vi dig rätt i drift och supportärenden. Vi har experter i världsklass med många års erfarenhet av laddare, bilar och effekter. Vi ger dig en trygg resa och en optimal hållbar lösning för många år fram i tiden. Du kan lugnt luta dig tillbaka. Vårt team är laddat för att serva dig. När du behöver dem.

Vad betyder smart elbilsladdning?

Varje fastighet har en serviskabel som begränsar den tillgängliga effekten. Med vår lösning fördelas tillgänglig laddeffekt på antal inkopplade bilar, avresetider, bilarnas laddkapacitet och önskad laddmängd. Ni slipper alltså att ständigt öka servissäkringar i fastigheten för att hantera ett ökande laddbehov. Ett optimerat effektuttag innebär både lägre abonnemangskostnader och lägre effektavgifter.

Vi älskar vår planet.

Vi är ett erfaret team av specialister och entreprenörer inom mjukvara och elektronik som brinner för att skynda på omställningen till ett fossilfritt samhälle. Varje dag gör vi allt för att göra världen lite renare och lite bättre. Klimat och hållbarhet är viktigt för oss. Därför har vi valt att tillverka våra produkter av återvunnen aluminium i samarbete med Hydro.

Nörda ner dig ordentligt genom att läsa våra artiklar

Läs artikeln

Läs artikeln

Läs artikeln

Läs artikeln

Läs artikeln

Läs artikeln

Är du intresserad?

Låt oss berätta mer

Den smarta ladd- och betaltjänsten

Vi har utvecklat en egen ladd- och betaltjänst. En mjukvara som styr nästan alla typer av uttag. Via vår portal kan du som anläggningsägare eller laddkund se all statistik för din laddning och dessutom sköta prissättning, medlemmar och mycket mer. Det bästa är att du slipper all administration.

Siffrorna som talar sitt tydliga språk

Just nu har vi ca 33.000 uttag runt om i landet och det laddas lite drygt 2 miljoner kWh på våra kunders parkeringar varje månad. Vi kan helt enkelt detta med elbilsladdning. Om det låter för bra för att vara sant så boka gärna ett möte med oss så att vi får berätta mer.

Proffs på alla typer av hårdvara

Vi har jobbat med nästan alla typer av hårdvara och de flesta märken på laddboxar i många år. Vi har en djup förståelse för hur de funkar i drift och detta är kunskap som vi tar med oss i varje möte och varje beslut. Vi har dessutom utvecklat en egen hårdvara som, om man ska sticka ut hakan lite, troligtvis är den bästa på marknaden.

Kostnadsfri konsultation

ChargeNodes experter hjälper er att att göra en fullständig behovsanalys och genomgång av förutsättningar på plats hos er.

Beställning

Efter avtalssignering tar en dedikerad projektledare över projektet och blir er huvudkontakt genom hela installationsprocessen. Hen säkerställer att allt flyter på smidigt och effektivt.

Driftsättning

Er anläggning driftsätts i vår portal och ni får tillgång till er kundportal. Vårt Customer Success-team står redo att erbjuda utbildning i portalen om så önskas. Under hela avtalstiden garanterar vi laddkunder support 24/7, 365 dagar om året. Vi är alltid tillgängliga via telefon för att hjälpa.

Projektering och offert

Förslag på lösningar utarbetas och presenteras. Det är nu också lämpligt att ansöka om “Ladda Bilen Bidraget” så snart som möjligt. ChargeNode stöttar er genom hela processen och ger vägledning för hur ni går vidare.

Entreprenad

Genomförande av installation. Er projektledare uppdaterar löpande hur projektet fortskrider.