Service och support

Service och support hela vägen.

Med smarta lösningar och kunniga medarbetare lotsar vi dig rätt.

Vi är laddade att hjälpa till

Oavsett om du är anläggningsägare eller laddkund lotsar vi dig rätt i drift och supportärenden. Vi har experter i världsklass med många års erfarenhet av laddare, bilar och effekter. Vi ger dig en trygg resa och en optimal hållbar lösning för många år fram i tiden. Du kan lugnt luta dig tillbaka. Vårt team är laddat för att serva dig. När du behöver dem.

Full koll med vår portal och driftplattform

Du har alltid tillgång till vår portal. Där kan du enkelt administrera användare, priser och eventuella rabatter och ta del av värdefull laddningsstatistik (mängd laddning kWh, laddningssessioner, mm). Här övervakar vi också driften och säkrar upptiden på din laddanläggning.

Eftersom varje ladduttag är uppkopplat till vår molnbaserade driftplattform kan vi fjärrövervaka och fjärrstyra uttag. Vi erbjuder alltid mobiluppkoppling med tillgång till ett eller flera mobilnät. När det är möjligt ansluter vi även kundens trådbundna internet. Skulle det bli ett tillfälligt strömavbrott finns batteribackup som gör att vi kan söka och åtgärda fel på distans (gäller ChargeNode Laddsystem).

En oslagbar support x 4

Vi står på tå dygnet runt. Vi har ett vattentätt system som märker av när det blir fel. Proaktivitet när det är som bäst. I fyra steg.

Först ut. Om våra kunder uppmärksammar ett fel står alltid vår kunniga support i första ledet. De har svar på de flesta frågor kring laddning, bilar och mycket annat. Antingen på telefon eller mejl.

Finns det fortfarande frågetecken som inte har rätats ut? I nästa steg slussar vår support dig vidare till Tech support. De har en djup teknisk kompetens kring exempelvis laddboxar, laddsystem och vår app. Och de håller verkligen världsklass.

Vi har också ytterligare ett steg för riktigt komplicerade frågor. De tar våra utvecklare hand om och de kan allt om vår mjukvara och hårdvara.

Sist men inte minst. I de få fall när vi behöver åka ut på plats har vi ett stort nätverk med egna och certifierade servicetekniker runt om i landet. Dessutom har vi all tänkbar dokumentation för installatörer. Utbildning, filmer och manualer.

Vi hjälper dig med den årliga kontrollen

Genom att göra en årlig kontroll förlängs livstiden på systemet och komponenterna. Då kan du känna dig säker på att laddningen alltid fungerar.

Elsäkerhetslagen

Enligt elsäkerhetslagen är det anläggningsägaren som ansvarar för att det sker ett löpande underhåll av laddanläggningen. Upptäcker man några fel eller brister så ska de åtgärdas. För att du ska känna dig trygg ser vi till att din laddanläggning fungerar som den ska och uppfyller alla säkerhetskrav.

Det här ingår i årlig kontroll:

Kontroll av jordfelsbrytare

Genomgång och funktionstest av samtliga laddpunkter

Visuell översyn av systemet för att upptäcka brister

Kontroll av slitagekomponenter

Torka av damm och smuts från laddstationerna

Upprättande av kontrolldokument & rapport med åtgärdsbehov

Vi gör det enkelt om det krånglar

Om något skulle gå fel när man ska ladda finns svaren på de vanligaste frågorna i vår mobilapp. Den har du fri tillgång till som laddkund. Här aktiverar du laddningar och får information om laddningsstatus. Här kan också vår support informera och hjälpa till. Du kan även ringa eller mejla om du har några frågor, dygnet runt, 365 dagar om året.

Övervakning i realtid

Vi har byggt in övervakning dygnet runt och självläkning av kritiska funktioner i våra laddlösningar. Ju mer data som systemet hanterar desto bättre blir det att identifiera och själv laga eventuella fel.

Med hjälp av plattformens fjärrövervakning och fjärrstyrning kan vi: 

  • uppdatera mjukvaror  
  • starta om och återställa delar eller hela systemet  
  • åtgärda fel som är relaterade till mjukvara 
  • ta emot larm och notifieringar

Är du intresserad?

Låt oss berätta mer