fbpx
CLOSE
Back To Top

VÅR STORY

ETT SNABBVÄXANDE GREEN-TECH BOLAG

Vi är ett erfaret team specialister och entreprenörer inom mjukvara och elektronik som brinner för att påskynda omställningen till ett fossilfritt samhälle.

Vi är härligt och naivt övertygade om att vår supersmarta laddteknik är svaret på storskalig elbilsladdning i världen och vi är fast beslutna om att det även ska bli så.

Förutom att varje dag göra världen lite renare och bättre så gör vi även allt i vår makt för att bevara start-up känslan med snabba beslutsvägar, rock’n roll och tron att ingenting är omöjligt.

VÅR TEKNIK - SMART, SKALBAR & HÅLLBAR

Vår patentsökta laddteknik är lika enkel som den är genial:

Flera bilar kan dela på en centraliserad laddenhet och endast ladduttag placeras vid varje p-plats.

Alla dyra och känsliga elkomponenter skyddas i ett robust laddskåp för säker drift och lång hållbarhet. Vår egenutvecklade mjukvara och optimeringsalgoritm fördelar sedan laddning så att alla inkopplade bilar får erforderlig laddning.

Med vår innovativa laddteknik höjs utnyttjandegraden på tilllgänglig laddkapacitet och man slipper sätta dyra laddboxar på varje p-plats.

VÅR HISTORIA

2014 köpte serientreprenören och elektroingenjören Kristian Sandahl sin första laddbara elbil.

 

2015 ledde Kristians nyfikenhet på att sänka sin laddkostnad hemma till att han sökte patent på en multi-elektricitetsmätare som kan reducera den totala elkostnaden i en fastighet med upp till 25%.

När Kristian senare stod i kö för att ladda sin elbil på en större allmän parkering, med bara tre laddboxar och som alla var upptagna, insåg han att det måste finnas ett smartare sätt att ladda flera bilar utan att sätta dyra laddboxar på varje p-plats. Med god kunskap om laddtider insåg Kristian även att många elbilar står parkerade mycket längre tid än vad det tar att ladda dem fullt. Ur dessa två insikter föddes idén att låta flera p-platser dela på laddkapaciteten.

 

2016 inledde Kristian, tillsammans med elektrikern och entreprenören Henrik Nilsson, patentregistreringen för sin revolutionerande laddteknik.

 

2018 registerades Charge Node Europé AB.

 

2019 installerades den första prototypen av ChargeNodes laddsystem hos Varberg Energi och IT-entreprenören Niklas Berg anslöt som medgrundare för att förbereda kommersialisering.

 

2020 lanserade ChargeNode sin laddteknik och på mindre än 1 år har över 1000 ladduttag installerats hos fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, hotell och golfklubbar över hela Sverige.

ÄR DU INTRESSERAD?

LÅT OSS BERÄTTA MER

CN_logo_green

SUPERSMART
LADDNING TILL FLER.

VÅR APP

Guide
Android
iOS

ADRESS

Charge Node Europé AB
Fläskebovägen 6
438 91 Landvetter

kontakt@chargenode.eu
010 – 205 10 55

CN_logo_green

SUPERSMART
LADDNING TILL FLER.

ADRESS

Charge Node Europé AB
Fläskebovägen 6
438 91 Landvetter

kontakt@chargenode.eu
010 – 205 10 55

VÅR APP

Guide
Android
iOS

© Charge Node Europé AB 2020

© Charge Node Europé AB 2020