fbpx
CLOSE
Back To Top
Image Alt

Vår story

Vår story

Ett greentech-bolag för framtiden

Vi är ett erfaret team av specialister och entreprenörer inom mjukvara och elektronik som brinner för att skynda på omställningen till ett fossilfritt samhälle.

Vi är övertygade om att vår supersmarta laddteknik är svaret på storskalig elbilsladdning i världen och vi är superladdade och fast beslutna om att det ska bli så.

Varje dag gör vi allt för att göra världen lite renare och bättre, samtidigt försöker vi bevara vår start-up känsla med snabba beslutsvägar, rock’ n roll och tron att ingenting är omöjligt.

En skalbar och hållbar teknik. Det är smart.

Vår patentsökta laddteknik är lika enkel som genial.

Flera bilar delar på en central laddenhet. Det är bara ladduttaget som placeras vid varje parkeringsplats.

De dyra och känsliga elkomponenterna skyddas i ett robust laddskåp. Det betyder säker drift och lång hållbarhet.

Vi har utvecklat vår egen mjukvara och optimeringsalgoritm som ser till att alla inkopplade bilar får rätt laddning.

Med vår innovativa laddteknik utnyttjas den tillgängliga laddkapaciteten mycket bättre. På så sätt slipper man att installera dyra laddboxar på varje parkeringsplats.

Vår historia

2014 köpte serientreprenören och elektroingenjören Kristian Sandahl sin första laddbara elbil.

 

2015 ledde Kristians nyfikenhet på att sänka sin laddkostnad hemma till att han sökte patent på en multi-elektricitetsmätare som kan reducera den totala elkostnaden i en fastighet med upp till 25%.

När Kristian senare stod i kö för att ladda sin elbil på en större allmän parkering, med bara tre laddboxar och som alla var upptagna, insåg han att det måste finnas ett smartare sätt att ladda flera bilar utan att sätta dyra laddboxar på varje p-plats. Med god kunskap om laddtider insåg Kristian även att många elbilar står parkerade mycket längre tid än vad det tar att ladda dem fullt. Ur dessa två insikter föddes idén att låta flera p-platser dela på laddkapaciteten.

 

2016 inledde Kristian, tillsammans med elektrikern och entreprenören Henrik Nilsson, patentregistreringen för sin revolutionerande laddteknik.

 

2018 registerades Charge Node Europé AB.

 

2019 installerades den första prototypen av ChargeNodes laddsystem hos Varberg Energi och IT-entreprenören Niklas Berg anslöt för att förbereda kommersialisering.

 

2020 lanserade ChargeNode sin laddteknik och på mindre än 1 år har över 1500 ladduttag installerats hos fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, hotell och golfklubbar över hela Sverige.

Är du intresserad?

Låt oss berätta mer