ChargeNode installerar 85 publika ladduttag hos Park It Smart på Landvetter Flygplats

Park It Smart gör en storsatsning vid Landvetter Flygplats och har installerat 85 publika ladduttag. Detta medför att flygplatsens resenärer nu enkelt och tryggt kan ladda sina el- och hybridbilar. Fastighetsägaren RH Property installerade tidigare i år 11 ladduttag tillsammans med ChargeNode till hyresgästerna Polestar och Volvo Car Retail. Projektet har delfinansierats av Naturvårdsverket genom Klimatklivet.

-”Park It Smart har i samarbete med ChargeNode installerat 85 ladduttag som gör det möjligt att ladda sin el- eller hybridbil medan man är på resa. Laddsystemet är smart och intelligent där den dynamiska laddtekniken och smarta algoritmer optimerar och fördelar tillgänglig laddeffekt. Installationen är den största på Landvetter Flygplats och tillsammans med våra hyresgäster Polestar och Volvo Car Retail så blir vi verkligen elbilshuset på flygplatsen” säger Johan Burenius, VD på Holtback Group AB där Park It Smart och RH Property ingår.

Park It Smart har valt att installera ChargeNodes balklösning, ett räcke i återvunnen aluminium med integrerade ladduttag. All kabel göms inuti räcket, vilket minimerar dyra markarbeten och underlättar framtida underhåll. Laddning aktiveras och betalas enkelt av användare med ChargeNodes app.

-”Vi är fantastiskt glada över vårt samarbete med Park It Smart. Deras parkering är ett perfekt exempel på varför ChargeNodes centraliserade laddteknik med smart delning är framtiden. Deras gäster står vanligtvis parkerade 24h eller mer, men en elbil behöver sällan mer än 2-3h laddning. Med traditionella laddboxar skulle dessa stå outnyttjade ca 90% av dygnet. Vi har nu totalt 96 laddpunkter inkopplat i fastigheten på endast 200A och då förbrukar fastigheten en hel del på dagtid,” säger Kristian Sandahl, VD och grundare ChargeNode.

Om Park It Smart

Park It Smart bedriver parkeringsverksamhet på Göteborg Landvetter Airport. Totalt erbjuds 370 parkeringsplatser, varav majoriteten av platserna under tak. Det finns även laddningsmöjlighet för elbilar och laddhybrider samt att man kan förboka parkering och ordna tvätt/rekond på sin bil när man är bortrest. Gå in på www.parkitsmart för att boka parkering.

Om ChargeNode

ChargeNode grundades 2018 med övertygelsen om att det krävs nya tekniska lösningar med smartare resursutnyttjande för att lösa dagens utmaningar med storskalig elektrifiering. Företaget är idag ett snabbväxande greentech-bolag med säte i Göteborg. Bolaget erbjuder smarta laddsystem för storskalig elbilsladdning som bygger på egenutvecklad och patensökt laddteknik. Genom att centralisera laddtekniken kan laddning fördelas ut till flera p-platser utan behov av separat laddare på varje p-plats. Med smart styrning, t.ex. på avresetid, så kan bilar med kort parkeringstid laddas först och därefter de som skall stå längre. Alla får den laddning de önskar.