Elbilsladdning
i er samfällighet

Smart och optimerad elbilsladdning

Vi är en komplett laddpartner som är med er hela vägen från rådgivning till installation och förvaltning.

Varför ska vi installera elbilsladdning i vår samfällighet?

  • Laddmöjlighet ökar värdet på alla fastigheter i samfälligheten. Det innebär att alla tjänar på en installation – inte bara de som äger en elbil.
  • Laddmöjlighet bidrar till en hållbar framtid. Laddlösningar stödjer övergången till elbilar och hjälper samfälligheten att bidra till elektrifieringen och ett fossilfritt samhälle.
  • Just nu får ni som samfällighet 50% i bidrag på den totala investeringskostnaden – passa på medan bidraget fortfarande finns. Läs mer om bidraget här.

Vi valde att installera laddningsmöjlighet till alla våra hushåll eftersom det fanns statligt bidrag just nu. Det har lett till att många fler funderar på att välja elbil som nästa bil.

Varför bör samfälligheter välja ChargeNode som laddpartner?

Ladda Bilen Bidraget:

50% vid installation av elbilsladdning

6 steg till laddplatser i er samfällighet

För samfälligheter är det allt viktigare att erbjuda elbilsladdning för medlemmarna med tanke på dagens fordonsutveckling. Att installera laddsystem är nödvändigt för att hjälpa oss nå målet om en fordonsflotta utan fossila bränslen år 2030. Tillgången till laddningsmöjligheter påverkar starkt människors val av bostad i dagens samhälle, särskilt om de kör elbil.

1

Undersök intresset i er samfällighet

Hur många i er samfällighet kör elbil idag och hur många funderar på att skaffa elbil inom de fem kommande åren? Vi hjälper er att ta reda på hur många laddplatser ni behöver. Är medlemmarna intresserade av att utnyttja ett mycket förmånligt statligt bidrag? Finns det intresse för en värdeökande investering i fastigheterna?

2

Boka ett möte med en expert på laddning

Vi börjar med ett kostnadsfritt platsbesök där någon av våra experter undersöker era förutsättningar, laddbehov samt tillgänglig effekt. Därefter återkommer vi med en optimal laddlösning som passar just er och er parkering.

3

Ansök om Ladda Bilen Bidraget

Som samfällighet kan ni få 50% av den totala investeringskostnaden i bidrag från Naturvårdsverket. Bidraget kallas ”Ladda Bilen Bidraget” och ska främja utbyggnaden av laddstationer i landet. Bidraget kan sökas utan offert och innan påbörjad installation. Vi hjälper er med ansökan om så önskas. Läs mer här.

4

Anläggningsbeslut

Om laddningspunkter inte inkluderas i ert anläggningsbeslut måste ni ansöka om omprövning. Observera att om anläggningsbeslutet anger att föreningen är ansvarig för att förvalta garage och elledningar med elcentraler, finns det möjlighet för föreningen att även installera el infrastruktur för elbilsladdning utan omprövning. Vi rekommenderar att ni undersöker detta med Lantmäteriet. Läs mer här.

5

Vår projektledare sköter allt fram till installation

När ni signerat ett avtal med oss så bokas ett uppstartsmöte upp ihop med en av våra erfarna projektledare. Projektledaren blir er kontaktperson i projektet och håller ihop alla delar samt bokar in installation vid överenskommet datum. Vi jobbar alltid med ABT06 och har certifierade elektriker och installatörer. När projektet är klart görs en överlämning till föreningen med all information till er och era medlemmar.

6

Börja ladda! Vi tar hand om resten.

När laddstationen är igång finns vi tillhands, bara ett telefonsamtal bort, ifall något oväntat skulle hända. Vi lotsar dig alltid rätt i drift och supportärenden.

Trumpetvägens Samfällighet – 137 uttag

“Vi landade i att ChargeNode kändes som den bästa investeringen och gillade starkt er ladd- och betaltjänst som bland annat innehöll en faktureringstjänst, vilket gjorde att vi i styrelsen slapp all administration.”

Läs mer här

Nyodlarna Samfällighet – 70 uttag

“Det var ett krav för oss att vi inte skulle administrera saker själva. Därför fastnade vi för ChargeNode, som erbjöd helheten och som var en komplett laddpartner. Vi gillade också att de hade lokal närvaro.”

Läs mer här

Vallen Södra Samfällighet – 12 uttag

“Vi hittade ChargeNode genom referenser som gav positiv feedback. Vi valde ChargeNode som laddpartner mycket för att kontakten fungerade så bra och att vi snabbt fick svar på de frågor vi hade.”

Läs mer här

Vilka laddlösningar erbjuder vi?

Alla. Kort och gott. Vi är ett erfaret team av specialister och entreprenörer och har utvecklat våra egna produkter. Varje parkeringsplats är unik. Därför börjar vi alltid med rådgivning och analys för att hitta den bästa lösningen för era förutsättningar och behov. Ibland passar vår balk bäst, ibland är det belysningspollare eller laddboxar som är den bästa lösningen. Har ni redan installerat laddboxar så kan vi integrera dem i vår ladd- och betaltjänst.

ChargeNodes ladd- och betaltjänst

Vår plattform ger dig full kontroll över din elbilsladdning. Du som anläggningsägare kan få koll på hela systemet via vår molnbaserade portal – om du vill. Den som är riktigt intresserad kan sätta priser, övervaka access, drift, fakturering och mycket mer! Den som laddar bilen styr och betalar med vår app där allt finns samlat.

Service och support 24/7

Oavsett om du är anläggningsägare eller laddkund lotsar vi dig rätt i drift och supportärenden. Vi har experter i världsklass med många års erfarenhet av laddare, bilar och effekter. Vi ger dig en trygg resa och en optimal hållbar lösning för många år fram i tiden. Du kan lugnt luta dig tillbaka. Vårt team är laddat för att serva dig. När du behöver dem.

Vad betyder smart elbilsladdning?

Varje fastighet har en serviskabel som begränsar den tillgängliga effekten. Med vår lösning fördelas tillgänglig laddeffekt på antal inkopplade bilar, avresetider, bilarnas laddkapacitet och önskad laddning. Utan att ni ständigt behöver öka effektuttag på fastigheten för att hantera ett ökande laddbehov bland medlemmarna. Smart och optimerat effektuttag innebär lägre löpande abonnemangskostnader.

Ladda Bilen Bidraget

Som samfällighet kan ni få 50% av den totala investeringskostnaden i bidrag från Naturvårdsverket. Bidraget kallas ”Ladda Bilen” och ska främja utbyggnaden av laddstationer i landet. Så länge det finns pengar kvar är ni garanterade bidraget. Vi hjälper er genom ansökningsprocessen.

Hör av dig till oss så hjälper vi er med en bekymmersfri elbilsladdning