Så funkar det

Optimerad elbilsladdning

Vi gör saker lite annorlunda. För att utnyttja tillgänglig effekt på bästa sätt och ge alla besökare önskad laddning har vi ett smart kösystem.

Kan vi inte bara ladda alla bilar samtidigt?

Tyvärr inte. I alla fall inte med full effekt eftersom varje fastighet har en serviskabel som begränsar den tillgängliga effekten är det tekniskt omöjligt. Dessutom påverkas uttaget av vad som händer i fastigheten under dygnet. Och förstås hur många bilar som laddar.

Vår supersmarta mjukvara optimerar och fördelar tillgänglig laddeffekt på antal inkopplade bilar, avresetider, bilarnas laddkapacitet och önskad laddning. De som behöver åka först får laddning först, de som står längre laddas senare. Men alla får laddning utan att ni behöver öka effektuttag på fastigheten.

Kom igång med vår app och portal

Du som laddar bilen

Vi vet vad du tänker. Ännu en app. Men det här är inte vilken app som helst. Här finns allt samlat. Hur mycket du har betalat för varje parkering, kvitton och annat du behöver när du ska parkera.

Så här funkar det:

  • Ladda ner appen första gången du kommer
    till en av våra parkeringar
  • Registrera dig
  • Skriv in när du ska åka

Om andra bilar ska i väg före dig placeras du i kö. För att utnyttja den tillgängliga effekten maximalt baseras kön först och främst på avresetid och i andra hand batterinivå.

Du som ska ladda bilen använder vår app och du som ska sköta systemet kan förlita dig på vår molnbaserade portal. Lika enkelt och smart.

Du som installerar och driftar anläggningen

Slutanvändaren styr och betalar med andra ord sin laddning med vår app. För dig som ska sköta anläggningen, det kan till exempel vara en bostadsrätt, en hotellkedja eller ett företag, har du koll på hela systemet via vår molnbaserade portal. Där sätter ni priser, övervakar access, drift och fakturering.

Vad är lastbalansering?

Alla parkeringar har en viss tillgänglig effekt för elbilsladdning. Den anpassas efter hur mycket effekt som finns i fastigheten och hur mycket el som används i fastigheten för tillfället. Det varierar förstås under dygnet. Och skiljer sig mellan exempelvis en bostadsrättsförening, en arbetsplats eller ett hotell.

När alla är på jobbet vid sina datorer, tar en kaffe och ventilationen kör för fullt är effekten mindre och kostnaden högre. På kvällarna lägger sig lugnet, samtidigt är det fullt ös hemma. Du förstår. Våra laddstationer fördelar effekten på ett smart sätt, de som ska åka först får ladda först, de som ska stå längre får vänta på sin tur. På så sätt laddas varje bil, snabbt och effektivt.

Laddtekniken erbjuder 16-125A avsäkring eller lastbalansering mot fastighet och kan generera upp till 22 kW per ladduttag.

Centraliserad laddning

Det här med centraliserad laddning är tekniskt sätt väldigt komplicerat, men har man smarta ingenjörer så lyckas man att bygga ett system som blir otroligt kostnadseffektivt, säkert och hållbart.

Det är bara ladduttagen som placeras vid varje p-plats, laddstationen sitter centralt. På så sätt behöver man inte installera dyra laddboxar på varje plats på sin parkering. Alla elkomponenter sitter väl skyddade i den robusta laddcentralen som kan placeras både inne och ute. Tryggt, hållbart och driftsäkert.

Centraliserad laddning

Viktigt att tänka på

Som du har förstått finns det flera faktorer som avgör hur fort du får den laddning som du vill ha. I vissa situationer får du inte önskad laddning, några vanliga situationer är de här:

Alla elbilar har olika möjlighet att ta emot laddning. En ren elbil kan till exempel ta emot laddning snabbare än en hybrid.

Lastbalansering. Som vi redan har varit inne på så är den tillgängliga effekten avgörande för hur mycket laddning du får. Och det varierar under ett dygn och hur mycket fastighetens servicekabel kan leverera.

Våra uttag kan leverera maximalt 22kW.

Incheckad i kön. Det innebär helt enkelt att du står i kö för att få laddning. Eftersom du har skrivit in när du ska åka så får du alltid laddning i tid. Så du behöver inte oroa dig om laddningen inte sätter i gång direkt.

I ChargeNodes app ser du vad det kostar att ladda på den parkering du befinner dig på.

Är du intresserad?

Låt oss berätta mer