Ladda elbilar
i er BRF

Ladda elbilar i er BRF

Smart och optimerad elbilsladdning

ChargeNode är en komplett laddpartner. Vi är med er hela vägen från installation till drift.

Varför ska vi installera elbilsladdning i vår bostadsrättsförening?

  • Laddmöjlighet ökar värdet på alla lägenheter i föreningen. Det innebär att alla i föreningen tjänar på det – inte bara de som äger en elbil.
  • Laddmöjlighet bidrar till en hållbar framtid. Laddlösningar stödjer övergången till elbilar och hjälper föreningen att bidra till elektrifieringen och ett fossilfritt samhälle.
  • Just nu får ni som bostadsrättsförening 50% i bidrag på den totala investeringskostnaden – passa på medan bidraget fortfarande finns. Läs mer om bidraget här.

Varför bör bostadsrättsföreningar välja ChargeNode som laddpartner?

Läs om vårt rikstäckande samarbete med HSB här.

Eftersom vi byggde hela systemet på en gång behöver vi inte längre tänka på laddfrågan för vår förening.

Läs om vårt rikstäckande samarbete med HSB här.

Eftersom vi byggde hela systemet på en gång behöver vi inte längre tänka på laddfrågan för vår förening.

5 steg till laddplatser i er brf

För bostadsrättsföreningar är det allt viktigare att erbjuda elbilsladdning för medlemmarna med tanke på dagens fordonsutveckling. Att installera laddsystem är nödvändigt för att hjälpa oss nå målet om en fordonsflotta utan fossila bränslen år 2030. Tillgången till laddningsmöjligheter påverkar starkt människors val av bostad i dagens samhälle, särskilt om de kör elbil.

1

Undersök intresset i er bostadsrättsförening

Hur många i er förening kör elbil idag och hur många funderar på att skaffa elbil inom de 5 kommande åren? Vi hjälper er att ta reda på hur många laddplatser ni behöver. Är medlemmarna intresserade av att utnyttja ett mycket förmånligt statligt bidrag? Finns det intresse för en värdeökande investering i fastigheten?

2

Boka ett möte med en expert på laddning

Vi börjar med ett kostnadsfritt platsbesök där någon av våra experter undersöker era förutsättningar, laddbehov samt tillgänglig effekt. Därefter återkommer vi med en optimal laddlösning som passar just er och er parkering.

3

Ansök om Ladda Bilen Bidraget

Som bostadsrättsförening kan ni få 50% av den totala investeringskostnaden i bidrag från Naturvårdsverket. Bidraget kallas ”Ladda Bilen Bidraget” och ska främja utbyggnaden av laddstationer i landet. Bidraget kan sökas utan offert och innan påbörjad installation.
Vi hjälper er med ansökan om så önskas. Läs mer här.

4

Vår projektledare sköter allt fram till installation

När ni signerat ett avtal med oss så bokas ett uppstartsmöte upp ihop med en av våra erfarna projektledare. Projektledaren blir er kontaktperson i projektet och håller ihop alla delar samt bokar in installation vid överenskommet datum. Vi jobbar alltid med ABT06 och har certifierade elektriker och installatörer. När projektet är klart görs en överlämning till föreningen med all information till er och era medlemmar.

5

Börja ladda! Vi tar hand om resten.

Det är enkelt att komma igång. Debitering för laddning sker i vår app där laddkunden lagt in sitt kort. När laddstationen är igång finns vi tillhands, bara ett telefonsamtal bort, ifall något oväntat skulle hända. Vi lotsar dig alltid rätt i drift och supportärenden. Läs mer om debitering.

Brf The Village - 231 ladduttag

“ChargeNode var överlägset den mest kostnadseffektiva lösningen för oss. Vi valde att installera ladduttag på alla platser i garaget. Det gör att vi slipper bry oss om detta någonsin mer, varken när det gäller underhåll, eleffekt eller frågor från medlemmar. Vi har nu fått en snygg och diskret laddlösning som var en viktig estetisk aspekt för oss.”

Läs mer här

Brf Haga Nova - 72 ladduttag

“ChargeNodes centraliserade laddsystem ger effektiva skalfördelar, ökad flexibilitet och är lätt att bygga ut när behoven ökar. Eftersom mjukvaran optimerar laddning per bil baserat på bl. a. avresetid och antalet inkopplade bilar gjorde det att vi kunde installera 72 platser utan att behöva uppgradera övrig elinfrastruktur eller elabonnemang”

Läs mer här

Lars Kaggsgatan 45 - 11 ladduttag

“ChargeNode hade ett konkurrenskraftigt pris samtidigt som både säljare, projektledare samt tekniker var väldigt kunniga och kunde svara på våra frågor. Vi uppskattade möjlighet att offerera för hela projektet inkl grävning mm utöver installation och eldragning. Portallösningen för fakturering till användarna blir dessutom oerhört bekymmersfritt för oss i styrelsen.”

Läs mer här

Ladda Bilen Bidraget:

50% vid installation av elbilsladdning

Vilka laddlösningar erbjuder vi?

Alla. Kort och gott. Vi är ett erfaret team av specialister och entreprenörer och har utvecklat våra egna produkter. Varje parkeringsplats är unik. Därför börjar vi alltid med rådgivning och analys för att hitta den bästa lösningen för era förutsättningar och behov. Ibland passar vår balk bäst, ibland är det belysningspollare eller laddboxar som är den bästa lösningen. Har ni redan installerat laddboxar så kan vi integrera dem i vår ladd- och betaltjänst.

ChargeNodes ladd- och betaltjänst

Vår plattform ger dig full kontroll över din elbilsladdning. Du som anläggningsägare kan få koll på hela systemet via vår molnbaserade portal – om du vill. Den som är riktigt intresserad kan sätta priser, övervaka access, drift, fakturering och mycket mer! Den som laddar bilen styr och betalar med vår app där allt finns samlat.

Service och support 24/7

Oavsett om du är anläggningsägare eller laddkund lotsar vi dig rätt i drift och supportärenden. Vi har experter i världsklass med många års erfarenhet av laddare, bilar och effekter. Vi ger dig en trygg resa och en optimal hållbar lösning för många år fram i tiden. Du kan lugnt luta dig tillbaka. Vårt team är laddat för att serva dig. När du behöver dem.

Vad betyder smart elbilsladdning?

Varje fastighet har en serviskabel som begränsar den tillgängliga effekten. Med vår lösning fördelas tillgänglig laddeffekt på antal inkopplade bilar, avresetider, bilarnas laddkapacitet och önskad laddning. Utan att ni ständigt behöver öka effektuttag på fastigheten för att hantera ett ökande laddbehov bland medlemmarna. Smart och optimerat effektuttag innebär lägre löpande abonnemangskostnader.

Ladda Bilen Bidraget

Som bostadsrättsförening kan ni få 50% av den totala investeringskostnaden i bidrag från Naturvårdsverket. Bidraget kallas ”Ladda Bilen” och ska främja utbyggnaden av laddstationer i landet. Så länge det finns pengar kvar är ni garanterade bidraget. Vi hjälper er genom ansökningsprocessen.

Elbilsladdning och moms

Elbilsladdning har blivit allt vanligare i bostadsrättsföreningar. Det kan innebära att bostadsrättsföreningen kan behöva momsregistreras för att uppfylla Skatteverkets regelverk. Det beror på att debitering av el för elbilsladdning debiteras genom individuell mätning med betaltjänst. När föreningen momsregistrerar sig kan den även under vissa förutsättningar göra avdrag för installationen. Det är också det mest ekonomiskt fördelaktiga för förening. Vår rekommendation är därför att ni kontaktar er ekonomiska rådgivare/förvaltare för att se över era förutsättningar för frivillig momsregistrering.

Nörda ner dig ordentligt genom att läsa våra artiklar

Läs artikeln

Läs artikeln

Läs artikeln

Läs artikeln

Läs artikeln

Läs artikeln

Hör av dig till oss så hjälper vi er med en bekymmersfri elbilsladdning