Kan man ladda elbil i en vanligt vägguttag?

Att ladda din elbil i ett vanligt ladduttag är något som elsäkerhetsverket officiellt avråder från. Anledningen är de höga strömmarna som pågår under så pass lång tid vilket lätt kan leda till varmgång och i sin tur brand.

Hur fungerar ett lastbalanseringssystem?

Ett lastbalanseringsystem mäter hela tiden fastighetens övriga elförbrukning. Detta resulterar i att laddstationerna aldrig förbrukar mer el än vad fastigheten kan leverera.

Vad är Typ 2-uttag?

Typ-2 uttag är europeisk standard för elbilsladdning. Samtliga laddbara bilar på marknaden kan nyttja Typ2-uttaget.

Var scannar jag min RFID-bricka på laddboxen?

RFID-läsaren är på olika platser beroende på vilken laddare det är. Majoriteten av laddarna har en RFID-symbol där man läser sin bricka.Zaptec – rakt på boxen sitter en liten svart rund RFID-symbolCharge-Amps AURA – Saknas symbol men läsaren är strax under symbolen som liknar en pyramid i mitten av laddaren.Charge-Amps Halo – Rakt på symbolen […]

Jag får ingen sms-kod

Det kan bero på att du angivit fel telefonnummer i appen. Det kontrollerar du på följande sätt. Sidan där du får sms-koden innehåller en rad där det står ”skicka kod via email istället”. Du får då en länk i mailet. När du klickar på den kommer du direkt in i appen om du gått in […]

Vad innebär incheckad i systemet?

Avbryt inte, du har gjort rätt men har tillfälligt hamnat i kö. Du kommer få den laddning du vill ha innan du ska åka men det är några bilar före dig i kön. Systemet känner av när det är din tur.

Varför laddar inte min bil fullt?

Det du kan säkerställa är att du valt rätt bilmodell (rätt batteristorlek) och avresetid i appen. Din bil kommer inte bli fulladdad om du fyllt i att du har en bilmodell som har mindre antal kWh än verkligheten.