Vi laddar Gaustablikk

ChargeNodes första installation i Norge är nu i drift och vi valde att sikta mot (fjäll)toppen direkt.

Gaustablikk Fjellresort som ligger vid en av Norges vackraste fjälltoppar, Gaustatoppen, kan nu erbjuda robust och stilren laddning till alla sina gäster. 14 snygga laddplatser välkomnar nu Gaustablikk Fjellresorts gäster men systemet är förberett för att skalas upp till betydligt fler laddplatser.

”Vi är väldigt stolta över vår fina laddinstallation, den harmoniserar verkligen fint med vårt hotell och omgivande fjällmiljö. Dessutom är det en riktigt robust och skalbar lösning som vi kommer kunna växa med allteftersom vi behöver fler laddplatser. Det skall bli riktigt kul att följa ChargeNodes satsning i Norge och vi hoppas att fler norrmän upptäcker att det går att installera elbilsladdning som både är fin och smart”, säger Joakim Holm, fastighetschef på Gaustablikk Fjellresort.

”Norge har flest elbilar per capita i världen så det känns fantastiskt roligt att vi nu äntligen finns på den norska marknaden. Det är också ett väldigt fint kvitto för ChargeNode att en kund på en så mogen elbilsmarknad och på ett så väderexponerat läge väljer att satsa på vår laddteknik. Heja Norge, nu kommer vi!”, säger Kristian Sandahl, VD och grundare av ChargeNode.

Gaustablikk

Om Gausta

Gaustablikk Fjellresort är ett fullservicehotell med restauranger och barer, ett konferenscenter för upp till 300 personer och en hälsoavdelning för avkoppling och rekreation. Här får du hemlagad och god mat i trevlig atmosfär och fantastisk utsikt. Gaustablikk är en del av Gausta, en året-runt-destination i Telemark, Norge.

Om ChargeNode

ChargeNode grundades 2018 med övertygelsen om att det krävs nya tekniska lösningar med smartare resursutnyttjande för att lösa dagens utmaningar med storskalig elektrifiering. Företaget är idag ett snabbväxande greentech-bolag med säte i Göteborg. Bolaget erbjuder smarta laddsystem för storskalig elbilsladdning som bygger på egenutvecklad och patensökt laddteknik. Kunder är fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, hotell och destinationer, varav några är ESS Group, Varberg Energi, Bygg-Göta, PGA Sweden International och Kvdbil.