Scandinavian Mixed

ChargeNode stolt partner till Scandinavian Mixed

ChargeNode blir stolt samarbetspartner till historisk golftävling där de bästa damerna och herrarna i Europa för första gången möts på samma bana och i samma tävling.

Scandinavian Mixed är världens första helt jämlika tävling där 78 män och 78 kvinnor för första gången tävlar om samma prissumma och pokal. Tävlingen avgörs på Vallda Golf & Country Club den 10-13 juni och Sveriges genom tiderna bästa spelare, Annika Sörenstam och Henrik Stenson, står som värdpar för tävlingen.

”Det känns både roligt och viktigt att kunna presentera ChargeNode som partner för Scandinavian Mixed. Vi representerar båda innovation där hållbarhet och jämlikhet är gemensamma drivkrafter. Med ChargeNodes smarta laddsystem för storskalig elektrifiering skapas ett hållbart och fossilfritt samhälle, vilket vi på Scandinavian Mixed helt ställer oss bakom”, säger Claes Nilsson, Commercial Director för Scandinavian Mixed.

Under tävlingsdagarna kommer ChargeNode erbjuda smart elbilsladdning för besökarna och även ha personal på plats för demonstration av sin innovativa laddteknik.

”ChargeNode och Scandinavian Mixed delar samma framtidsvision om ett hållbart samhälle med mångfald och jämlikhet. Vi är därför oerhört stolta över att vara delaktiga när denna historiska golftävling skall avgöras”, säger Kristian Sandahl, VD och grundare av ChargeNode.

Om ChargeNode

ChargeNode grundades 2018 med övertygelsen om att det krävs nya tekniska lösningar med smartare resursutnyttjande för att lösa dagens utmaningar med storskalig elektrifiering. Företaget är idag ett snabbväxande greentech-bolag med säte i Göteborg. Bolaget erbjuder smarta laddsystem för storskalig elbilsladdning som bygger på egenutvecklad och patensökt laddteknik. Genom att centralisera laddtekniken kan laddning fördelas ut till fler p-platser utan behov av separat laddare på varje p-plats. Med smart styrning t.ex. på avresetid så kan bilar med kort parkeringstid laddas först och därefter de som skall stå längre. Alla får den laddning som de önskar. Kunder är fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, hotell och destinationer, varav några är ESS Hotell, Varberg Energi, Bygg-Göta, PGA Sweden International och Kvdbil.

Om Scandinavian Mixed

Scandinavian Mixed är världens första mixade golftävling. 10-13 juni 2021 möts Europatourens bästa damer och herrar. 78 män och 78 kvinnor ska tävla mot varandra, på samma bana, i samma tävling. Och Sveriges genom tiderna bästa spelare, Annika Sörenstam och Henrik Stenson, står som värdpar för tävlingen. Läs mer på www.scandinavianmixed.se

Om Europatouren

Europatouren hyllar golf på högsta möjliga globala nivå i en kombination av nytänkande, mångfald och golf i världsklass. 2021 kommer Europatourens International Schedule att innehålla minst 48 turneringar i 31 länder, inklusive åtta Rolex Series-tävlingar, allt som en del av ”Race to Dubai”. Europatouren är också ledande partner i Ryder Cup Europe, organisationen som tillsammans med PGA of America administrerar golfens största lag-tävling, The Ryder Cup. Varje vecka sänder Europatouren sina turneringar live till mer än 490 miljoner hushåll i mer än 150 länder och genererar över 2 200 globala sändningar för varje tävling. 

För ytterligare information kontakta:

Kristian Sandahl, VD, ChargeNode
kristian@chargenode.eu

Claes Nilsson, Commercial Director, Scandinavian Mixed
claes@wedosports.se, 070-757 7550

Mark Casey, Promoter European Tour
mcasey@europeantour.com, +44 7714 659571