PGA National laddar för fler besökare

Att allt fler elbilsförare ökar på vägarna vet vi vid det här laget och i samband med detta har det även skapats ett stort attraktionsvärde för Sveriges golfklubbar att kunna erbjuda elbilsladdning till sina besökare.

Vi tog oss en pratstund med Jonas Edberg, VD på PGA National för att få insikt hur de resonerade i beslutsprocessen när de investerade i elbilsladdning till deras golfanläggning.

Det finns många företag idag som erbjuder elbilsladdning. Hur kom det sig att ni valde ChargeNode?

– Vi undersökte flertalet olika företag och vad de kunde erbjuda, jag hade sett ChargeNodes smarta laddsystem på annan golfanläggning och fann installationen snygg, enkel och effektiv. För oss var det även viktigt med estetiken och att installationen skulle harmonisera med vår miljö och vi ville inte ha laddboxar överallt på vår parkering.

Hur var det att jobba med ChargeNode under projektet från avtal till driftsatt system?

– Det var mycket enkelt, vi fick hjälp med alla delar, alltifrån att välja rätt installation till att söka bidrag för installationen vilket har känts tryggt från start.

Vilken typ av installation valde ni till er anläggning?

– Vi har en lösning som bygger på en stilren balk i aluminium som är klädd i ett träliknande kompositmaterial. 30 diskreta ladduttag är integrerade i balken och det blev riktigt snyggt!

Hur kom ni fram till beslutet att installera många laddpunkter på er anläggning? Alla besökare kommer väl inte med elbil idag?

– Antalet elbilar ökar på våra vägar, våra medlemmar och kunder har många elbilar och vi ville inte hamna i en situation där vi inte kan erbjuda elbilsladdning till våra besökare. Alla som besöker oss har nu en möjlighet att ladda sin bil vilket var viktigt för oss både för vårt attraktionsvärde, och även för vårt långsiktiga hållbarhetsarbete på våra anläggningar.

Att installera elbilsladdning har visats sig attrahera fler besökare, är det något ni märkt av? 

– Vi kan se en ökning av antalet gäster som besöker oss för att äta lunch och samtidigt passa på att ladda sin bil. Många av våra gäster ger oss bra och positiv feedback för att vi just har många laddare och att de känner sig trygga med att alltid få plats hos oss.

Hur tycker ni att vår kundportal och app fungerar?

– ChargeNodes app är enkel att använda, har man en gång laddat ner den och lagt till sitt betalkort så är det bara att ladda på. Inga driftsstörningar i någon märkbar utsträckning heller vilket skapar en trygghet för såväl oss som våra kunder.

Vad skulle ni rekommendera andra att tänka på som står inför att investera i laddplatser på sin anläggning? Vad är viktigt att tänka på?

– Det är viktigt att välja en leverantör som kan fördela strömmen på ett bra sätt mellan alla bilar. Investera inte i för få laddare, det skiljer inte så mycket i investeringen. Kundnyttan är viktigare för oss än att på kort sikt spara pengar.

Om PGA National

På PGA National möts människor för att spela golf på banor i toppklass. För att utvecklas på en av Europas bästa tränings-anläggningar. För middag, ett glas, eller en konferens i klubbhuset. För att runda av, varva ned, eller växla upp. För nya möjligheter till oslagbara möten. Varje dag. Anläggningen är belägen i Bara strax utanför Malmö. Man öppnade 2009 och har sedan dess stått som värd för bland annat Europa Tourtävlingen Nordea Masters 2014 och 2015. Jonas Edberg tillträdde som VD 2018. Ett samhälle i uppsving Med golfen som utgångspunkt i Bara, omringad av mängder av möjligheter att investera i livskvalitet. Bara växer alltmer med fler bostäder, galoppbana, nytt hotell och ännu fler möjligheter lokalt. Allt inom en kort tidsperiod.

Mer info om PGA National: Hem – PGA Sweden National

Om ChargeNode

ChargeNode grundades 2018 med övertygelsen om att det krävs nya tekniska lösningar med smartare resursutnyttjande för att lösa dagens utmaningar med storskalig elektrifiering. Företaget är idag ett snabbväxande greentech-bolag med säte i Göteborg. Bolaget erbjuder smarta laddsystem för storskalig elbilsladdning som bygger på egenutvecklad och patensökt laddteknik. Genom att centralisera laddtekniken kan laddning fördelas ut till flera p-platser utan behov av separat laddare på varje p-plats. Med smart styrning, t.ex. på avresetid, så kan bilar med kort parkeringstid laddas först och därefter de som skall stå längre. Alla får den laddning de önskar.