OKQ8
OKQ8

Effektivare och mer driftsäker elbilsladdning med färre laddboxar

OKQ8 kommer att erbjuda det svenska greentechbolaget ChargeNodes unika laddlösning, som går ut på att flera bilar delar på en central laddenhet, inom ramen för erbjudandet till företag, bostadsrättsföreningar och andra fastighetsägare. Tekniken sparar både tid och pengar eftersom ChargeNodes egen mjukvara och optimeringsalgoritm ser till att alla inkopplade bilar får rätt laddning vid rätt tidpunkt.

– Vi arbetar ständigt med att utveckla våra tjänster för att det ska vara så smidigt och enkelt som möjligt för medlemmar och kunder. Samarbetet med ChargeNode innebär att vi kan erbjuda effektiva och driftsäkra system när många ska ladda samtidigt i samma nätverk, vilket är något som både vi och våra kunder efterfrågat, säger Karin Hellgren, kommunikationschef på OKQ8.

ChargeNodes lösning innebär att flera bilar delar på en central laddenhet där flera ladduttag kopplas till en och samma enhet istället för att varje bil kopplar in sig på en egen laddare. Samtidigt skyddas de dyra och känsliga elkomponenterna i en robust laddcentral vilket ger säker drift och lång hållbarhet. ChargeNode har även utvecklat egen mjukvara och optimeringsalgoritm som ser till att alla inkopplade bilar får rätt laddning. Ägaren styr systemet enkelt via en app och samma app används av bilägaren som ska ladda sin bil.

– Vi är mycket stolta över att OKQ8 har valt oss som samarbetspartner. De har ett av marknadens bredaste erbjudande inom elbilsladdning, energilagring och solceller. Vi är övertygade om att vår unika lösning kommer att komplettera OKQ8:s erbjudande perfekt och bidra med ett mervärde för kunderna, säger Kristian Sandahl, på ChargeNode.

OKQ8 lanserade nyligen SunDay, en helhetsleverantör inom solenergi, laddning och lagring för företagskunder. SunDay arbetar långsiktigt och hållbart med de senaste tekniska lösningarna inom självförsörjande solenergisystem, elbilsladdning och energilagring för att hjälpa företag hålla nere kostnader och samtidigt reducera sina klimatutsläpp.

Vill ni veta mer om samarbetet och få en offert, fyll i intresseanmälan på: https://www.sunday.okq8.se/sv/

Om OKQ8 Scandinavia

OKQ8 Scandinavia har verksamhet i Sverige och Danmark och är ett av Skandinaviens största drivmedelsbolag. Vi är en engagerad, kundorienterad och hållbarhetsfokuserad organisation med cirka 5 000 medarbetare. Vårt mål är att vara klimatneutrala i egen drift 2030 och i hela värdekedjan 2045 genom att driva utvecklingen av mer klimat- och miljövänliga drivmedel och produkter. OKQ8 Scandinavia har cirka 1 000 servicestationer, vår egen bank och ett av marknadens starkaste företagserbjudanden. Läs gärna mer på okq8.se