Jula

JULA laddar för fler elbilsbesökare med ChargeNode

JULA, en av Sveriges ledande butikskedjor, väljer ChargeNode som leverantör av smart elbilsladdning till flera av sina anläggningar.
JULA installerar ChargeNodes smarta laddsystem på huvudkontor, JULA Hotell och Konferens samt på JULAs varuhus i Skara. Initialt handlar det om ett 50-tal laddplatser men ChargeNodes system är förberett för att kunna skalas upp till hundratals laddplatser allteftersom behov ökar.
-”Vi ser att det finns en efterfrågan på den här typen av service bland våra besökare och medarbetare. Denna typ av lösningar är ett led i vårt arbete med hållbarhet och employer branding. Det är en förutsättning för att vara fortsatt konkurrenskraftiga som arbetsgivare”, säger Joachim Frykberg, VD på JULA.
ChargeNodes innovativa laddteknik innebär att flera elbilar delar på en centraliserad laddenhet. Lösningen skapar diskreta laddplatser, utan laddboxar, med endast ladduttag vid varje p-plats. Systemet kan skalas upp till hundratals laddplatser. Med smart mjukvara fördelas laddning så att alla bilar får den laddning de behöver.
–”Vi är otroligt stolta över att JULA väljer ChargeNode som leverantör. I våra samtal har de genomgående imponerat med sin kunskap kring hur man avser tackla utmaningen med storskalig elbilsladdning på sina anläggningar. Det känns därför extra kul att de väljer vår laddteknik och vi ser mycket fram emot det fortsatta samarbetet.” säger Kristian Sandahl, VD och grundare av ChargeNode.
JULA installerar två olika typer av laddsystem. I den ena integreras ladduttag direkt i belysningspollare på parkeringsplatsen som harmoniserar med kringliggande miljö. I den andra har JULA valt ChargeNodes bästsäljande balklösning, som är ett räcke i återvunnen aluminium och med integrerade ladduttag. All kabel göms inuti räcke, vilket minimerar dyra markarbeten.
I båda lösningarna skyddas alla elkomponenter i robusta elskåp, vilket skapar driftsäkerhet och skydd mot stöld och skadegörelse.
ChargeNode levererar en helhetslösning till JULA där installation, drift, support och molnbaserad betallösning ingår.

Om ChargeNode

ChargeNode grundades 2018 med övertygelsen om att det krävs nya tekniska lösningar med smartare resursutnyttjande för att lösa dagens utmaningar med storskalig elektrifiering. Företaget är idag ett snabbväxande greentech-bolag med säte i Göteborg. Bolaget erbjuder smarta laddsystem för storskalig elbilsladdning som bygger på egenutvecklad och patensökt laddteknik. Genom att centralisera laddtekniken kan laddning fördelas ut till fler p-platser utan behov av separat laddare på varje p-plats. Med smart styrning t.ex. på avresetid så kan bilar med kort parkeringstid laddas först och därefter de som skall stå längre. Alla får den laddning som de önskar. Kunder är fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, hotell och destinationer, varav några är ESS Hotell, Varberg Energi, Bygg-Göta, PGA Sweden International och Kvdbil.

Om JULA

Jula Industri grundades 1979 som ett familjeföretag. Karl-Johan Blank, Julas ägare, har varit med från starten och byggt upp företaget.
Sedan några år har företaget utvecklats till en av Sveriges största privatägda koncerner, Jula Holdingkoncernen, med verksamheter inom Retail, Fastigheter, Finans, Logistik, Hotell, Miljö och Energi. Läs mer om Julas historia här.
Jula Holdingkoncernens huvudkontor finns i Skara, Sverige. Koncernen har cirka 4000 anställda och 2020 omsattes drygt 9,8 miljarder SEK, med ett resultat om cirka 1,3 miljarder SEK efter finansiella poster och före skatt. Cirka 276 miljoner SEK betalas i skatt på resultatet.
Retailföretaget Jula är koncernens ursprung. Jula erbjuder händiga människor ett brett och noga utvalt sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser. Detta erbjuds via en stark e-handel och totalt 112 varuhus, 60 i Sverige, 37 i Norge och 15 i Polen.
Besök gärna Jula för mer information, på Jula Holdings webb finns även årsberättelsen i sin helhet.

För ytterligare information kontakta:

Kristian Sandahl, VD, ChargeNode
+46 709 115 266 kristian@chargenode.eu