ESS Group laddar för elektrisk stämning

ESS Group väljer ChargeNodes innovativa laddteknik för att erbjuda snygg och smart elbilsladdning på sina destinationer.
Först ut är ESS Groups nya kärlek, Ellery Beach House, som nu stoltserar med 30 snygga laddplatser på sin gästparkering.
”Vi skapar helhetupplevelser för våra gäster och där är varje detalj viktig, även elbilsladdning. Vi är grymt laddade att tillsammans med ChargeNode kunna erbjuda våra gäster en riktigt snygg och smart laddlösning för det växande antalet gäster som kommer med elbil till våra destinationer”, säger Carl Lundgren, Brand Director & Partner på ESS Group.
På Ellery Beach House i Stockholm finns nu 30 ladduttag snyggt integrerade i ett svart räcke längs med gästparkeringen som skapar en stilren och integrerad laddlösning i harmoni med resten av hotellets estetik.
”Att sätta vanliga laddboxar i plast på vår fina parkering var aldrig ett alternativ. ChargeNode var därför en no-brainer då deras teknik i vårt tycke är helt överlägsen både ur estetisk och funktionell synpunkt”, avslutar Carl Lundgren.
ChargeNodes svarta balklösning laddar Ellery Beach House med elektrisk stämning.
ChargeNodes innovativa laddteknik innebär att många elbilar delar på en centraliserad och kraftfull laddenhet. Lösningen skapar snygga och minimalistiska laddplatser utan laddboxar där endast ladduttag placeras vid varje p-plats. Systemet kan skalas till hundratals laddplatser. Med smart mjukvara fördelas laddning ut så att alla bilar får den laddning som de behöver. ChargeNode levererar en helhetslösning till ESS Group där installation, drift, support och molnbaserad betallösning ingår.
”Ellery Beach House är ett perfekt exempel på varför ChargeNodes centraliserade laddteknik med smart delning är framtiden. Deras gäster står vanligtvis parkerade 24h men en elbil behöver bara ladda 1-3h. Med traditionella laddstolpar skulle dessa stå outnyttjade ca 90% av dygnet”, säger Kristian Sandahl, VD och grundare av ChargeNode.
”Det känns riktigt kul att få vara med på en liten del av ESS Groups spännande destinationsresa och vi ser fram emot att rulla ut vår lösning på fler av deras fina destinationer”, avslutar Kristian Sandahl.

Om ChargeNode

ChargeNode grundades 2018 med övertygelsen om att det krävs nya tekniska lösningar med smartare resursutnyttjande för att lösa dagens utmaningar med storskalig elektrifiering. Företaget är idag ett snabbväxande greentech-bolag med säte i Göteborg. Bolaget erbjuder smarta laddsystem för storskalig elbilsladdning som bygger på egenutvecklad och patensökt laddteknik. Genom att centralisera laddtekniken kan laddning fördelas ut till fler p-platser utan behov av separat laddare på varje p-plats. Med smart styrning t.ex. på avresetid så kan bilar med kort parkeringstid laddas först och därefter de som skall stå längre. Alla får den laddning som de önskar. Kunder är fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, hotell och destinationer, varav några är ESS Hotell, Varberg Energi, Bygg-Göta, PGA Sweden International och KVD Bil.

Om ESS Group

ESS Group verkar inom hotell-, restaurang och konceptutveckling. Genom deras passion, professionalism och personliga prägel skapar dom lönsamhet och gästupplevelser i världsklass. I Göteborg driver de idag Luxury Boutiquehotellet Pigalle och Lifestylehotellet Bellora. Söderöver ligger destinationshotellen, Falkenberg Strandbad, Ystad Saltsjöbad och det lilla gourmethotellet Villa Strandvägen. MJ’S hittar ni i Malmö och i Västerås har de skapat The Steam Hotel i ett 100 år gammalt ångkraftverk. Fýri – Resort of Norway öppnade december 2019 i Hemsedal och även Danmarks vackraste strandhotell Marienlyst. Förutom det blev det 2020 ett nytt destinationshotell i Göteborg där de blandar hotell med kontor, pooler och restauranger. ESS Group är även aktiva partners i ett flertal restauranger såsom; Zamenhof, Barabicu, Tranquilo, Villa Odinslund, Villa Johanneberg, Port du Soleil, Brasserie Lipp, Excet, 8ight samt Spik Studios som utvecklar inspirerande, personliga koncept inom hotell, restaurang och offentliga miljöer.

För ytterligare information kontakta:

Kristian Sandahl, VD, ChargeNode
+46 709 115 266 kristian@chargenode.eu
Carl Lundgren, Brand Director & Partner, ESS Group
carl@essgroup.se