Pollare ladda

Ebeco laddar med ChargeNode

Familjeföretaget Ebeco är ett av Skandinaviens ledande företag inom elektrisk golvvärme, frostskydd och andra värmelösningar för byggarbetsplatser och industrier. Tillsammans med ChargeNode tar de nu ytterligare ett steg i bolagets hållbarhetsutveckling och erbjuder innovativ elbilsladdning till sina besökare.
”Att kunna erbjuda våra besökare smart elbilsladdning och samtidigt fortsätta driva Ebecos långsiktiga hållbarhetsarbete var en av de stora drivkrafterna i den här satsningen tillsammans med ChargeNode”, säger Kristian Larsson på Ebeco.
På Ebecos huvudkontor har ChargeNode installerat 16 stycken ladduttag i belysningsarmaturer på parkeringsplatsen vilket harmoniserar med kringliggande miljö. Alla elkomponenter skyddas i ett robust laddskåp vilket skapar driftsäkerhet och skydd mot stöld och skadegörelse.
”Samarbetet mellan ChargeNode och Ebeco är riktigt spännande då Ebeco har legat i framkant inom elektrifiering under en lång tid. Precis som vi, så jobbar de med nya innovativa lösningar”, säger Kristian Sandahl, VD på ChargeNode.
ChargeNodes patentsökta laddteknik innebär att många elbilar delar på en centraliserad laddenhet. Lösningen skapar diskreta laddplatser där endast ladduttag placeras vid varje p-plats. Systemet kan skalas till hundratals laddplatser. Med smart mjukvara fördelas laddning ut så att alla bilar får den laddning som de behöver. På så sätt slipper man installera dyra laddboxar på varje p-plats.
”En elbil behöver sällan ladda mer än 1-3h men står ofta parkerad betydligt längre. Med traditionella laddstolpar blir utnyttjandgraden därför väldigt låg. Med vår teknik så delar istället många p-platser på ett laddskåp vilket ger hög utnyttjandegrad samtidigt som även effektbehovet i fastigheten sänks. Detta ger därför en lägre totalkostnad jämfört med traditionella laddstolpar”, avslutar Kristian Sandahl.

Om ChargeNode

ChargeNode grundades 2018 med övertygelsen om att det krävs nya tekniska lösningar med smartare resursutnyttjande för att lösa dagens utmaningar med storskalig elektrifiering. Företaget är idag ett snabbväxande greentech-bolag med säte i Göteborg. Bolaget erbjuder smarta laddsystem för storskalig elbilsladdning som bygger på egenutvecklad och patensökt laddteknik. Genom att centralisera laddtekniken kan laddning fördelas ut till fler p-platser utan behov av separat laddare på varje p-plats. Med smart styrning t.ex. på avresetid så kan bilar med kort parkeringstid laddas först och därefter de som skall stå längre. Alla får den laddning som de önskar. Kunder är fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, hotell och destinationer, varav några är ESS Hotell, Varberg Energi, Bygg-Göta, PGA Sweden International och Kvdbil.

Om Ebeco

Familjeföretaget Ebeco är ett av Skandinaviens ledande företag inom elektrisk golvvärme, frostskydd och andra värmelösningar för byggarbetsplatser och industrier. Ebeco har jobbat med värmelösningar sedan Ebbe Larsson grundade bolaget i slutet av sjuttiotalet. Bolaget startade med golvvärme och insåg snart att det finns en hel del fördelar med rätt värme på rätt plats. De har därför utvecklat såväl våra produkter som vilka applikationer de kan användas till. Idag kan de presentera ett komplett sortiment värmelösningar inom fyra affärsområden: inomhus, utomhus, byggnation och industri.

För ytterligare information kontakta:

Kristian Sandahl, VD, ChargeNode
+46 709 115 266 kristian@chargenode.eu
Kristian Larsson, Ebeco
+46 31 707 7559 kristian.larsson@ebeco.se Ebeco.se