Balken

ChargeNode laddar Next Step Group

tt av Göteborgs mest dynamiska stads- och fastighetsutvecklingsbolag, Next Step Group, satsar på snygg och skalbar elbilsladdning från ChargeNode. Först ut är The House och Origohuset i Nya Hovås som tillsammans nu erbjuder 36 laddplatser till sina besökare.
-”Hos Next Step är kreativitet och hållbarhet alltid i fokus när vi skapar nya klimatsmarta stadsdelar. Vi har installerat över 800 solpaneler i Nya Hovås och tillsammans med ChargeNodes innovativa och skalbara laddsystem kan vi nu erbjuda ett helt cirkulärt system där våra besökare laddar med el generad från vår egna solcellsanläggning. Vi är otroligt stolta över denna lösning som är bra både för oss, våra besökare och vår planet.”, säger Joakim Garfvé, fastighetschef på Next Step.
ChargeNodes innovativa laddteknik innebär att flera elbilar delar på en centraliserad laddenhet. Lösningen skapar diskreta laddplatser, utan laddboxar, med endast ladduttag vid varje p-plats. Systemet kan skalas upp till hundratals laddplatser. Med smart mjukvara fördelas laddning så att alla bilar får den laddning de behöver.
Next Step har valt ChargeNodes bästsäljande balklösning, ett räcke i återvunnen aluminium och med integrerade ladduttag. All kabel göms inuti räcke, vilket minimerar dyra markarbeten. Laddning aktiveras och betalas enkelt av användare med en mobil app.
ChargeNode levererar en helhetslösning till Next Step där installation, drift, support och molnbaserad betallösning ingår
–”Det känns riktigt roligt att en av Sveriges mest nytänkande stadsutvecklare väljer att satsa på vår innovativa laddteknik. Det är ytterligare ett kvitto på att ChargeNode är på väg att etablera en ny standard för hur man löser storskalig elbilsladdning i parkeringsmiljöer utan att tumma på varken estetik eller skalbarhet.”, säger Kristian Sandahl, VD och grundare av ChargeNode.

Om ChargeNode

ChargeNode grundades 2018 med övertygelsen om att det krävs nya tekniska lösningar med smartare resursutnyttjande för att lösa dagens utmaningar med storskalig elektrifiering. Företaget är idag ett snabbväxande greentech-bolag med säte i Göteborg. Bolaget erbjuder smarta laddsystem för storskalig elbilsladdning som bygger på egenutvecklad och patensökt laddteknik. Genom att centralisera laddtekniken kan laddning fördelas ut till fler p-platser utan behov av separat laddare på varje p-plats. Med smart styrning t.ex. på avresetid så kan bilar med kort parkeringstid laddas först och därefter de som skall stå längre. Alla får den laddning som de önskar. Kunder är fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, hotell och destinationer, varav några är ESS Hotell, Varberg Energi, Bygg-Göta, PGA Sweden International och Kvdbil.

Om Next Step Group

Next Step Group är ett stads- och fastighetsutvecklingsbolag baserat i Göteborg med visionen att skapa miljöer där människor känner stolthet, närhet och delaktighet. Bolaget driver idag tre av Göteborgs största stadsutvecklingsprojekt: Nya Hovås, Wendelstrand och GoCo Health Innovation City. www.nextstep.se

För ytterligare information kontakta:

Kristian Sandahl, VD, ChargeNode
+46 709 115 266 kristian@chargenode.eu
Mikael Berg, Projektledare, Next Step Group
+46 709 390 498, mikael@nextstep.se