HSB Brf Lille-Börjes laddar med ChargeNode

Elbilsladdning har snabbt gått från att vara innovation till att bli ett krav för många som byter bostad. Lille-Börjes investerade i elbilsladdning till deras förening och tillsammans med ChargeNode installerade de ladduttag på samtliga parkeringsplatser.

Brf Lille-Börjes genomförde en strukturerad upphandling när de skulle investera i elbilsladdning och valde en helhetslösning från ChargeNode där de åtog sig att sköta allt fram till driftsatt anläggning. ChargeNode installerade deras populära aluminiumbalk med integrerade ladduttag längs med hela parkeringen, vilket är mycket estetiskt tilltalande.

-”Vi valde även ledbelysning under balken. Ett val vi verkligen kan rekommendera, nu har vi justerat ner övrig belysning tack vare grundljuset från laddlisten. Ljuset ger en trygghetskänsla som är mycket uppskattad av våra medlemmar”, säger Mikael Bengtsson, ordförande Brf Lille-Börjes.

ChargeNodes mjukvara optimerar och fördelar tillgänglig laddeffekt på antal inkopplade bilar, avresetider, bilarnas laddkapacitet och önskad laddning. Alla får laddning utan att fastigheten behöver öka effektuttaget. Systemet går att skala upp till hundratals platser.

-”Eftersom vi byggde hela systemet på en gång behöver vi inte längre tänka på laddfrågan för vår förening. Vi maximerade stödet från Naturvårdsverket och har fått en installation med lång teknisk livslängd som håller för framtiden,” fortsätter Mikael Bengtsson.

Vad skulle ni rekommendera andra att tänka på som står inför att investera i laddplatser till sin förening?

-”Titta långt framåt i tiden, elbilsladdning kommer att vara ett efterfrågat område. Infrastrukturen och livslängden i laddlösningen är viktig, kan man undvika skadegörelse, minska underhållet och kan en fristående elektriker utföra reparation? Ja, med ChargeNodes lösningen kan man det. Det är värt att tänka på,” avslutar Mikael Bengtsson.

Förening:
HSB Brf Lille- Börjes, Mölndal

Antal parkeringsplatser:
61 st, fördelat på 57 lägh

Antal ladduttag:
68 stycken

Laddsystem:
ChargeNode