Mobilapp

APCOA Parking och ChargeNode i partnerskap om framtidens elbilsladdning

APCOA Parking och ChargeNode har ingått ett samarbete om att etablera möjlighet till elbilsladdning för kontorsfastigheter, bostäder och fritidsanläggningar.
-”APCOA tillsammans med ChargeNode är oerhört glada över vårt nyvunna samarbetsavtal och partnerskap, vilket vi ser kommer skapa nya möjligheter och knyta en närmare relation med våra nuvarande uppdragsgivare,” säger Bo Liljequist, VD APCOA Parking.
Via APCOAs digitala plattform APCOA FLOW ansluter APCOA parkeringsplatser både på gator, i garage och andra ställen tillsammans med uppdragsgivare, partners, kunder och deras fordon. Baserat på denna teknik förvandlar APCOA sina parkeringsplatser till Urban Hubs och tillhandahåller den fysiska och digitala infrastrukturen för mobilitet, logistik, e-laddning och teknikbaserade tjänster som idag efterfrågas.
ChargeNodes innovativa laddteknik innebär att en centraliserad laddkälla fördelar ut laddning till många bilar. Endast ladduttag monteras vid varje p-plats så att man slipper sätta laddboxar överallt. Med smart delningsteknik så kan man hålla nere effektbehov och driftskostnad samtidigt som systemets mjukvara ser till att alla bilar får den laddning som de behöver.
–-”Det känns fantastiskt kul att samarbeta med ett av Europas största parkeringsbolag. Tillsammans kommer vi kunna snabba på omställningen till ett fossilfritt samhälle genom att möjliggöra storskalig elbilsladdning på APCOAS många parkeringar. Det är bra för oss, alla elbilsförare men framförallt för vår planet. Vi ser därför mycket fram emot ett långt och viktigt samarbete.”, säger Kristian Sandahl, VD och grundare av ChargeNode.

Om APCOA Parking och APCOA Urban Hubs

APCOA PARKING, Europas ledande parkeringsplatsoperatör, har lanserat APCOA URBAN HUBS för att skapa ett integrerat ekosystem för framtiden – färdig och hållbar användning av parkeringsplatser. För att utveckla och implementera sina egna affärsmodeller får strategiska partners tillgång till den fysiska och digitala infrastrukturen i APCOA. Kunderna å andra sidan drar nytta av ett utökat utbud av innovativa tjänster och produkter. Slutligen förbättras fastighetsägarnas tillgångsvärden snabbare på grund av ett brett utbud av ytterligare användningsområden, baserat på APCOAs starka nätverk av strategiska partners.

Om ChargeNode

ChargeNode grundades 2018 med övertygelsen om att det krävs nya tekniska lösningar med smartare resursutnyttjande för att lösa dagens utmaningar med storskalig elektrifiering. Företaget är idag ett snabbväxande greentech-bolag med säte i Göteborg. Bolaget erbjuder smarta laddsystem för storskalig elbilsladdning som bygger på egenutvecklad och patensökt laddteknik. Genom att centralisera laddtekniken kan laddning fördelas ut till fler p-platser utan behov av separat laddare på varje p-plats. Med smart styrning t.ex. på avresetid så kan bilar med kort parkeringstid laddas först och därefter de som skall stå längre. Alla får den laddning som de önskar. Kunder är fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, hotell och destinationer, varav några är ESS Hotell, Varberg Energi, Bygg-Göta, PGA Sweden International och Kvdbil.

För ytterligare information kontakta:

Kristian Sandahl, VD, ChargeNode
+46 709 115 266 kristian@chargenode.eu