Vår innovation

Supersmart laddning till flera bilar

Vår patentsökta laddteknik i ett nötskal

1. Eftersom fler bilar delar på en centraliserad laddcentral behöver vi bara placera ladduttag vid varje p-plats. Kombinera med vår smarta aluminiumbalk eller snygga belysningspollare. Stilrent och smart.

2. Vår supersmarta mjukvara optimerar och fördelar tillgänglig laddeffekt på antal inkopplade bilar, avresetider, bilarnas laddkapacitet och önskad laddning. Alla får laddning utan att ni behöver öka effektuttag på fastigheten.

3. Laddtekniken erbjuder 16-63A avsäkring eller lastbalansering mot fastighet och kan generera upp till 22 kW per ladduttag.

4. Alla elkomponenter sitter väl skyddade i en robust laddcentral som kan placeras både inne och ute. Tryggt, hållbart och driftsäkert.

5. Användare styr och betalar laddning enkelt via vår app. Fastighetsägaren övervakar, debiterar och får rapporter via vår molntjänst.

Pollare

Laddad med supersmart styrning

  • Det är enkelt att ladda ner appen för att aktivera laddning. Eventuell betalning görs också i appen.
  • Ni prissätter, övervakar access, drift och fakturering med våra smarta molntjänster.
ChargeNode Balken

Våra fördelar

Skalbart

En enda laddcentral från ChargeNode kan ha upp till 54 ladduttag. Det innebär att lika många elbilar kan stå parkerade och få laddning. Vår laddteknik är framtidssäkrad och kan enkelt skalas upp till att hantera hundratals ladduttag.

Nya Varvet
Ladduttag

Supersmart

Genom vår dynamiska laddteknik och smarta algoritmer beräknas i vilken ordning och med vilken effekt varje bil ska få laddning. På så sätt koncentreras eller fördelas den tillgängliga laddeffekten på inkopplade bilar baserat på ett antal parametrar. En bil med kort parkeringstid kan få maximal laddeffekt medan en bil med längre parkeringstid kan nöja sig mindre laddeffekt.

Kostnadseffektivt

Eftersom flera bilar delar på en laddcentral minskar mängden dyra och känsliga elkomponenter, vilket är bra för både plånbok och miljö.

Ladda
Ladda elbil

Miljövänligt

Mindre antal komponenter = mindre miljöpåverkan. Den beräknande livslängden på 20 år gör dessutom att det kommer dröja väldigt länge innan laddsystemet kommer att behöva ersättas.

Hållbart

Naturens krafter är sällan elkomponenters bästa vän. Fukt, kyla, värme och vind kan alla påverka både driftsäkerhet och livslängd. Med ChargeNodes laddteknik centraliseras alla känsliga elkomponenter till en rejäl laddcentral med absolut högsta IP-klassning, och som dessutom kan placeras skyddat både inne och ute.

Laddskåp
Källfelt Byggnads AB

Estetiskt

Hur bra man än designar en laddbox så är det fortfarande en låda, oftast i plast, som monteras på en stolpe eller vägg. Med ChargeNodes laddteknik försvinner alla boxar helt och hållet. Istället placeras endast ladduttag vid varje p-plats och detta kan dessutom placeras fullt integrerat i din miljö tex. i belysningsarmatur, balk eller fasad. Designmöjligheterna är oändliga.

Garanterad helhetslösning

Vi tar helhetsansvar för hårdvara, mjukvara, installation, drift, debitering och support. Inga oväntade kostnader.

3 års garanti. Minst 20 års beräknad livslängd.

Parkering kväll
Sandra Taranger Eberstein

Kundreferens

”För oss var det självklart att inte sätta upp laddboxar utan istället satsa på ett centraliserat laddsystem från ChargeNode. Den vackra natur som ramar in vår golf, konferens- och hotellanläggning är unik och jag är oerhört glad över att vi drar vårt strå till stacken för en grönomställning. ChargeNode var det självklara valet då vi letade efter något som var hållbart långsiktigt och som smälter in i vår miljö.”

Sandra Taranger Eberstein
VD
Öijared Resort

Är du intresserad?

Låt oss berätta mer