Anläggningsägare

Områdestyper

CargeNode erbjuder tre olika typer av områden för att möta olika behov av tillgänglighet och administration: Privat, Semi-publikt och Publikt och kan aktiveras beroende på vilken laddtjänstenivå ni har valt.

Varje typ av område har unika egenskaper när det gäller vem som får ladda, hur området syns i karttjänster och hur mycket administration som krävs. Detta ger administratörer möjlighet att skräddarsy laddningslösningar beroende på om de vill begränsa laddning till specifika medlemmar eller göra den tillgänglig för alla. Om ni vill ändra inställningen för vilken typ av område ni har, vänligen kontakta oss på support@chargenode.eu.

Privat område #

Tillgång: Endast registrerade e-postadresser på området har rätt att ladda.
Administration: Som administratör ansvarar du för att lägga till och ta bort användare som har rätt att ladda på området. Detta görs via hantering av medlemmar.
Synlighet: Området syns endast för de medlemmar som är registrerade. Det kommer inte upp i några karttjänster eller appar för allmänheten.

Semi-publikt område #

Tillgång: Alla kan starta laddning med ChargeNode’s app, en RFID-tagg registrerad i appen, eller via ett företagskonto.
Administration: Inget behov av att hantera en medlemslista – administrationen är minimal eftersom alla kan ladda, men privata parkeringsplatser förblir i praktiken ofta otillgängliga för allmänheten.
Synlighet: Området syns inte i publika karttjänster som Chargefinder eller NOBIL. Dock syns området i ChargeNode’s app för användare som befinner sig i närheten.
Extra funktioner: Du kan fortfarande skapa medlemsgrupper för att ge specifika användare rabatter på laddningen.

Publikt område #

Tillgång: Samma tillgänglighet som för semi-publika områden – vem som helst kan ladda via app, RFID-tagg eller företagskonto.
Administration: Precis som semi-publikt är administrationen minimal. Du kan även här skapa medlemsgrupper för att ge rabatter till specifika användare.
Synlighet: Området publiceras i publika karttjänster som Chargefinder och NOBIL. Dessa tjänster uppdaterar i realtid med information om områdets namn, tillgänglighet, plats och pris per kWh.
Extra funktioner: All information om laddstationens status och kostnader uppdateras i realtid för användarna via publika plattformar.

Sammanfattning #

Privat område: Begränsad laddningsrättighet till registrerade medlemmar, dold för allmänheten.
Semi-publikt område: Öppen laddning för alla via app/RFID utan att synas i publika kartor, minimal administration, populärt för föreningar.
Publikt område: Öppen laddning för alla med full synlighet i publika karttjänster, minimal administration, och möjlighet till medlemsrabatter.