Hej anläggningsägare!

Vi ersätter EVcore med ChargeNodes ladd- och betaltjänst för att ge er den bästa laddupplevelsen med den senaste laddteknologin.

Du som är befintlig anläggningsägare för EVcore har fått ett mail med information om vilket datum som gäller för just er migrering till ChargeNodes ladd- och betaltjänst. När det väl är dags för er migrering så följer ni enkelt stegen nedan.

5 enkla steg

1

Laddkunderna får ett mejl av oss innan migreringen som förklarar vad som händer och när. De behöver bara ladda ner ChargeNodes app och lägga till ett betalsätt. Laddningen fungerar sedan som vanligt via RFID-tagg eller den nya appen.

2

Var vänlig och dela informationen från länken nedan med era laddkunder.
Tack för hjälpen!

3

Vi skickar ut klistermärken med nya områdeskoder till er före migrering. De vill vi att ni sätter över laddstationernas gamla Opigo/EVcore klistermärke på migreringsdatumet. Informera er ekonomiska förvaltare att utbetalningar för elbilsladdningen nu kommer från ChargeNode.

4

På migreringsdagen pekas laddstationerna om och programmeras för att fungera med ChargeNodes app. Har användarna följt instruktionerna i steg 1 ovan så fungerar laddningen precis som vanligt. All laddhistorik och betalning kommer att ske i ChargeNodes app framöver.

5

Vi behöver era uppgifter och korrekt postadress för att skicka nya klistermärken senast 14 dagar innan ert migrationsdatum. Uppdatera era uppgifter via länken nedan.

Snyggt jobbat! Varmt välkomna till ChargeNode.

FAQ

Sedan sammanslagningen av bolagen Opigo och ChargeNode har vi upprätthållit två separata laddtjänster. All nyutveckling och innovation har skett inom ChargeNodes plattform, vilket gör att EVcore nu börjar kännas föråldrad. För att kunna erbjuda den bästa möjliga laddupplevelsen för våra kunder och hålla oss i framkant av teknologin, ser vi det som ett naturligt steg att avsluta EVcores laddtjänst och fokusera helt på ChargeNode.

Läs mer om ChargeNodes ladd- och betaltjänst här.

Som anläggningsägare får du tillgång till avancerade administrativa verktyg och flexibla prissättningsmodeller.

För era slutanvändare innebär det en sömlös laddningsupplevelse med fler alternativ för att starta och betala för laddningen. 

Läs gärna mer om vår ladd- och betaltjänst här.

  • Rörligt elpris månadssnitt – Nord Pool. Prissättningen anpassas efter medelpriset per månad på Nord Pool och det kan betyda en del besparingar.
  • Rabatterade medlemsgrupper kan administreras internt ger full kontroll över vilka grupper som får rabatterade priser.
  • Differentierade priser på uttagsnivå. Möjlighet att sätta olika priser beroende på uttag.
  • Schemalagd prissättning. Sätt olika priser beroende på tid på dygnet för att optimera användningen och intäkterna.

 

Läs mer om ChargeNodes ladd- och betaltjänst här.

    • Du kan starta laddning med både RFID-tagg och app.
    • Du har samma konto till alla våra publika siter. Vilket gör att det blir enklare att hålla koll på laddningar och betalningar.
    • Du får möjlighet till företagskonto vilket gör det enklare för företag med flera elbilar. Läs mer om företagskonto här.


    Läs mer om ChargeNodes ladd- och betaltjänst här.

I och med flytten av system får alla som nu har rättigheten att logga in i EVcore portalen en inbjudan till ChargeNodes portal. Mycket är sig likt, men vissa saker är nya. Via länken nedan får du som anläggningsägare en vägledning i vyerna i er nya portal. Flest nyheter finner du i vyerna “medlemmar” och “priser” där det finns nya möjligheter för dig som anläggningsägare. Du tillhör nivån “Relax”.

Portalguide “Relax”

Kul att du är nyfiken! Läs mer om ChargeNodes ladd- och betaltjänst här.

Ja, längre upp hittar du 5 enkla steg som du behöver gå igenom.

Då kommer ni tyvärr inte kunna använda laddtjänsten efter nedstängningen. Vår uppsägningstid på laddtjänsten är 1 månad.

Nej, garantin påverkas inte av denna migrering. Ansvaret för hårdvara kvarstår från den levarantör som levererat laddarna.

Alla laddkunder kommer att behöva ladda hem ChargeNodes app för att lägga till ett betalsätt därefter kommer laddning fungera som vanligt via sin RFID-tagg eller via den nya ChargeNode-appen. Information om vad laddkunden behöver göra hittar ni här.

Nej. ChargeNodes nya ladd- och betaltjänst erbjuder inte möjligheten att debitera avgifter för annat än laddningen som görs. Så tyvärr behöver man som anläggningsägare hitta ett annat faktureringssätt för denna extra parkeringsavgift eller ändra modell till att ha en högre intäkt på kWh.

Ja. All laddning som sker fram till migreringsdatumet kommer debiteras från Opigo som tidigare och all laddning efter migreringsdatumet kommer debiteras från ChargeNode.

Detta innebär att du som anläggningsägare kommer få två utbetalningar under denna period en från Opigo och en från ChargeNode.