19 september 2022

Ett blått hus med gröna ambitioner

Genom medvetna och långsiktigt val har Blå Huset skapat en fastighet med fokus på att minska vår resursförbrukning. En pusselbit i det här arbetet var att installera elbilsladdning för medarbetare, kunder och besökare.

Elbilsladdning för företag.
Och framtiden.

Redan i ett tidigt stadie förstod Blå Huset att det fanns ett stort behov av elbilsladdning, något som också stämde överens med kontorets medvetna miljöprofil. Det blev en viktig fråga.

– Vi är medvetna om vår påverkan på både miljö och klimat, säger Mattias Feldt på Blå Huset. Därför är det viktigt att vi ligger i framkant. Inom fem år kommer säkert 80% av tjänstebilarna vara hybrid eller elbilar. Det var också anledningen till att vi valde att installera 53 laddplatser med integrerade uttag på vår parkering. Genom att skapa möjlighet för elbilsladdning på så många platser som möjligt slipper kunderna att flytta omkring sina bilar under arbetstid.

BlåHuset

"Med ChargeNodes mjukvara och hårdvara kunde vi få många platser och inte minst med en teknik som ligger i framkant."

 Mattias Feldt Blå Huset

Att erbjuda laddstationer är en självklarhet

– Arbetet från avtal till att vi kunde driftsätta systemet med olika designlösningar av laddning för elbilar gick väldigt smidigt, fortsätter Mattias. Och det uppskattar våra kunder. Kundportalen ger oss en bra översikt. Och appen är väldigt enkel att använda för våra medarbetare och besökare.

Vi har säkrat upp oss för framtiden på ett smart sätt. Att erbjuda många laddstationer behövs i framtiden. Det kommer att vara en självklarhet att man erbjuder laddning för elbil på arbetsplatser. Då behöver också elbolagen bygga ut sina nät, och det är en utmaning.

Blå Huset

Kort om installationen

• En stilren helhetslösning med balk, pollare och
specialdesignade infällda uttag i lyktstolpar.

• 53 ladduttag

• En svartlackerad hårdvara som ger ett sobert uttryck.

Blå huset

Blå Huset ligger i Lockarp strax utanför Malmö, ett nybyggt kontor med en vision att vara Malmös mest moderna och miljöeffektiva kontor, i ett område som präglas av en enorm tillväxt. Det har sina utmaningar, i allt från materialval till energianvändning och möjlighet för de som arbetar och besöker kontoret att medverka till att långsiktigt minska belastningen på vår miljö. Blå Huset AB äger fastigheten. En av deras hyresgäster är APQ El AB som är elinstallatörer och ställer förstås höga krav på både effektivitet, användarvänlighet och design.