10 februari 2023

ChargeNode tar hand om laddtjänsten för 158 publika laddplatser i Kungälvs kommun

ChargeNode har avtalat med Kungälvs kommun att ta hand om laddtjänsten på kommunens publika laddplatser för elbilar. ChargeNode ansvarar för debitering och support mot användarna och koordinerar serviceinsatserna på laddplatserna. Allt för att skapa den bästa laddupplevelsen, för både kommunens invånare och de som kommer på besök.

Jimmy Sandberg som är verksamhetsledare på Trafik och Parkering i Kungälvs kommun har drivit processen tillsammans med Lars Svensson hos ChargeNode.

Hur var det att samarbeta med ChargeNode under projektet?
– Det känns tryggt med en leverantör som inte bara är innovativ, utan även arbetar systematiskt och har en plan, från genomgång av förutsättningar och avtal till att sätta i gång och driva projektet. Är man bara förberedd så blir det enklare att hantera eventuella situationer som kan uppstå under projektet, säger Jimmy Sandberg.

Totalt handlar det om 158 publika laddplatser som är fördelade på Palissadens parkeringshus, Tre Kungar parkeringshus och Fontin motionscentral.

Jimmy Sandberg, Verksamhetsledare, Trafik och Parkering, Kungälvs kommun:

"ChargeNode erbjöd en attraktiv prissättning med innovativa lösningar"

Vad tycker du andra ska tänka på som står inför en upphandling av laddtjänst för sina laddplatser?
-Det är viktigt att samverka med andra och att göra en omvärldsanalys. Då är det möjligt att hitta tjänster och lösningar som man inte kände till. Omställningen till elbilar går fort och det ställer högakrav och kräver omtanke från oss, säger Jimmy Sandberg.

ChargeNode erbjuder sin drift- och debiteringsplattform till företag och organisationer som vill ha en bekymmersfri förvaltning för både befintliga och nya laddplatser. Plattformen stödjer marknadens främsta leverantörer, bland annat Zaptec, ChargeAmps, CTEK, Garo och ChargeNode.

"Med vår expertis och tjänsteplattform är vi med och driver utvecklingen av elbilsladdningen i Sverige. Vi är väldigt glada över förtroendet som vi har fått av Kungälvs kommun."

Lars Svensson, ChargeNode.

Kort om ChargeNodes laddtjänst:

  • Driftövervakning och service av laddpunkter
  • Betalning och debiteringstjänster för användare
  • Dynamisk prissättning och effektoptimering
  • Kundsupport