Laddstation Nya Varvet

Källfelt laddar med ChargeNodes smarta laddteknik

Källfelt Byggnads AB, en av Göteborgs större privata fastighetsägare, gör nu en storsatsning på elbilsladdning tillsammans med ChargeNode.
”Efterfrågan på elbilsladdning vid våra fastigheter har ökat rejält den senaste tiden och det känns därför viktigt att göra den här stora satsningen för att kunna möta behoven från både hyresgäster och besökare”, säger Peter Boström, VD på Källfelt Byggnads AB.
Till en början installeras ett 40-tal ladduttag på tre av Källfelts centrala fastigheter på Nya Varvet, men systemet är förberett för att kunna skalas upp till hundratals laddplatser. Först ut är Dockyard Hotel vid Fredrik Bloms väg och inom kort driftsätts även Sven Källfelts gata.
”ChargeNode var det självklara valet för oss i den här satsningen. Med deras laddteknik kan vi erbjuda storskalig elbilsladdning och vi kan på ett smidigt och kostnadseffektivt sätt bygga ut med fler laddplatser efter behov”, avslutar Peter Boström.
ChargeNodes innovativa laddteknik innebär att flera elbilar delar på en centraliserad laddenhet. Lösningen skapar diskreta laddplatser, utan boxar, med endast ladduttag vid varje p-plats. Systemet kan skalas upp till hundratals laddplatser. Med smart mjukvara fördelas laddning så att alla bilar får den laddning de behöver.
”ChargeNodes patentsökta laddteknik gör sig väldigt bra på stora besöks- och hyresgästparkeringar. Med vår lösning styrs laddning centralt ut till flera p-platser. Detta skall jämföras med traditionella laddstolpar där en fulladdad bil kan stå parkerad vid en stolpe och blockera laddning för andra elbilister. Med vår lösning kan nyttjandegraden höjas samtidigt som fler bilar får laddning”, säger Kristian Sandahl, VD och grundare av ChargeNode.
Källfelt Byggnads AB har valt två typer av design på ChargeNodes laddlösning.
I den ena integreras ladduttag direkt i belysningsarmaturer på parkeringsplatsen vilket harmoniserar med kringliggande miljö. I den andra så har Källfelt Byggnads AB valt ChargeNodes balklösning, som fungerar som ett räcke med ladduttag längs parkeringen. All kabel göms inuti räcket vilket minimerar dyra markarbeten.
I båda lösningarna skyddas alla elkomponenter i robusta laddskåp vilket skapar driftsäkerhet och skydd mot stöld och skadegörelse.
ChargeNode levererar en helhetslösning till Källfelt Byggnads AB där installation, drift, support och molnbaserad betallösning ingår.
”Vi är mycket stolta över Källfelt Byggnads AB:s förtroende och vi ser fram mot ett långsiktigt samarbete”, avslutar Kristian Sandahl.

Om ChargeNode

ChargeNode grundades 2018 med övertygelsen om att det krävs nya tekniska lösningar med smartare resursutnyttjande för att lösa dagens utmaningar med storskalig elektrifiering. Företaget är idag ett snabbväxande greentech-bolag med säte i Göteborg. Bolaget erbjuder smarta laddsystem för storskalig elbilsladdning som bygger på egenutvecklad och patensökt laddteknik. Genom att centralisera laddtekniken kan laddning fördelas ut till flera p-platser utan behov av separat laddare på varje p-plats.
Med smart styrning, t.ex. på avresetid, så kan bilar med kort parkeringstid laddas först och därefter de som skall stå längre. Alla får den laddning de önskar. Kunder är fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, hotell och andra resmål, varav några är ESS Hotell, Varberg Energi, Bygg-Göta, PGA Sweden International och Kvdbil.

Om Källfelt Byggnads AB

Källfelt Byggnads AB förvaltar idag ca. 1400 lägenheter och ca. 90 000 kvm lokalyta i Göteborg och Stockholm. Den ekonomiska förvaltningen inklusive och servicen sköter man i egen regi. För den byggtekniska förvaltningen har man till största delen egna medarbetare, men här tar man även in externa partners och entreprenörer. Arbetssättet kännetecknas av ett högt engagemang där man alltid arbetar långsiktig för med hållbarhet.
Logo Källfelt Byggnads AB

För ytterligare information kontakta:

Kristian Sandahl, VD, ChargeNode
+46 709 115 266 kristian@chargenode.eu
Peter Boström, VD, Källfelt Byggnads AB
fornamn.efternamn@kallfelt.se, 031-69 70 00