Ramundberget

Fjällens största laddplats

En av Sveriges mest populära fjälldestinationer, Ramundberget i Funäsfjällen, storsatsar på elbilsladdning till sina gäster. Val av leverantör föll på ChargeNode i Göteborg som utvecklat en banbrytande och patentsökt laddteknik för storskalig elbilsladdning. Tekniken eliminerar traditionella laddstolpar och gör att fler elbilar kan dela på tillgänglig laddkapacitet.
”Att tillmötesgå våra gästers behov, samtidigt som vi fortsätter att driva Ramundbergets långsiktiga hållbarhetsarbete, har varit de största drivkrafterna för oss att investera i laddinfrastrukturen”, konstaterar Philip Flacké – ägare och VD på Ramundberget, i Funäsfjällen. ”Efter noga övervägande valde vi ChargeNode och vi skapar därmed den största enskilda laddplatsen i svenska fjällen, totalt 46 ladduttag runt Fjällgårdstorget för våra besökande gäster.”
ChargeNode erbjuder en banbrytande laddteknik för storskalig elbilssladdning som innebär att flera bilar kan dela på en centraliserad laddinfrastruktur. Endast ladduttag placeras vid varje p-plats. Lösningen eliminerar behovet av laddbox vid varje p-plats och genom smart styrning får alla bilar den laddning som de behöver. ”ChargeNode var det självklara valet. Deras smarta laddteknik gör att vi kan erbjuda fler laddplatser än vad vi från början tänkt oss. Vi befinner oss i en fjällmiljö med extrema temperatur- och väderomslag, där driftssäkerheten och att vi värnar om naturens resurser med hjälp av ChargeNodes laddteknik var avgörande för oss”, fortsätter Philip Flacké.
Ramundberget har valt en balklösning från ChargeNode som innebär att uttag placeras i ett räcke längs med p-platserna, detta minimerar markarbete och underlättar framtida underhåll. Systemet kan enkelt skalas till hundratals laddplatser. ChargeNode levererar en helhetslösning där installation, drift, support och en molnbaserad betallösning ingår.
”Vi är otroligt stolta över det förtroende vi fått av Ramundberget med att installera svenska fjällens största laddplats”, säger Kristian Sandahl, VD och grundare av ChargeNode. ”En elbil behöver sällan mer än 2-3h laddning, men står ofta parkerad mycket längre. Ramundberget är ett perfekt exempel på detta. Att då sätta laddstolpe vid varje p-plats ger dålig nyttjandegrad eftersom laddplatsen då blockeras för andra elbilister. Med ChargeNodes laddteknik får Ramundberget istället ett laddsystem med smart delning och fler ladduttag så att fler kan ladda,” avslutar Kristian Sandahl.

Om ChargeNode

ChargeNode grundades 2018 och är ett snabbväxande greentech-bolag med säte i Göteborg. Bolaget erbjuder smarta laddsystem för storskalig elbilsladdning som bygger på egenutvecklad och patensökt laddteknik. Genom att centralisera laddtekniken kan laddning fördelas ut till fler p-platser utan behov av separat laddare på varje p-plats. Med smart styrning t.ex. på avresetid så kan bilar med kort parkeringstid laddas först och därefter de som skall stå längre. Alla får den laddning som de önskar. Kunder är fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, hotell och destinationer, varav några är ESS Hotell, Varberg Energi, Bygg-Göta, PGA Sweden International och KVD Bil.

Om Ramundberget

Ramundberget i Funäsfjällen, västra Härjedalen, är en genuin fjälldestination som startade 1936 av äkta paret Agaton och Brita. Ramundbergets verksamhet vilar på fyra fundament: natur, värdskap, historia och hållbarhet. Här finns idag oändligt med upplevelser året runt med; Ramundbergets cykelpark, 30 mil längdspår, 42 nedfarter, 10 liftar, Mickelinas värld för barnen, restauranger, sportbutik och uthyrning, lanthandel, golfbana samt hållbara leder för cykling, kanot och vandring. Boendet består av ett fjällhotell, lägenheter, stugor och camping. Totalt erbjuder Ramundberget 3000 bäddar.

För ytterligare information kontakta:

Kristian Sandahl, VD, ChargeNode
+46 709 115 266 kristian@chargenode.eu
Philip Flacké, VD, Ramundberget
philip.flacke@ramundberget.se