11 Januari 2024

Fastighetsägarna GFR och ChargeNode inleder samarbete kring elbilsladdning.

I en tid när intresset för elbilar ständigt ökar samtidigt som det är brist på laddinfrastruktur har Fastighetsägarna GFR och ChargeNode tagit täten med ett tydligt initiativ. Tillsammans ska de driva på utvecklingen och göra det enklare för fastighetsägare i omställningen till en mer hållbar verksamhet.

ChargeNode kommer att hjälpa Fastighetsägarna GFR:s medlemmar med ett heltäckande utbud för elbilsladdning i en stor del av mellersta och södra Sverige. Då pratar vi främst om ChargeNode Power Bar och ChargeNode Power Light. Med den egenutvecklade och patentsökta laddtekniken för storskalig elbilsladdning kan flera bilar dela på en central laddenhet.

Eftersom ChargeNode dessutom samarbetar med flera etablerade tillverkare av laddboxar finns det utmärkta lösningar även för fastighetsägare med ett mindre fastighetsbestånd. Så nu är det komplexa och tidskrävande uppdraget att välja laddpartner historia.

En enklare omställning till en hållbar verksamhet.

– Genom samarbetet med ChargeNode kan vi erbjuda våra medlemmar
prisvärda, effektiva och skräddarsydda laddlösningar. På så sätt blir det enklare att ställa om till en mer hållbar verksamhet, förklarar Freja Bramsen som är chef för medlem och marknad på Fastighetsägarna GFR.

Niklas Berg som är Co-founder på ChargeNode är övertygad om att samarbetet kommer att göra det lättare för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar att bli mer attraktiva och placeras i miljömässig framkant.
– Våra unika laddsystem är utformade för att vara smarta, hållbara och bekymmersfria. Vi är stolta över att stödja Fastighetsägarna GFR i deras strävan mot ett hållbart fastighetsföretagande. Det här samarbetet kommer inte bara gynna medlemmarna i Fastighetsägarna GFR utan också förenkla användningen av eldrivna fordon för hyresgäster och boende i bostadsrättsföreningar.

Om ChargeNode

ChargeNode är Sveriges ledande laddoperatör med över 33 000 laddpunkter installerade hos våra kunder som är bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och företag. Vi är en helhetsleverantör av bekymmersfri elbilsladdning vilket betyder att vi hjälper våra kunder från utredning och projektering på plats till installation och driftsättning av laddstationerna. Via vår ladd- och betaltjänst sköts elbilsladdningen smart och administrationsfritt.

Kontaktperson
Marie Gustavsson, ChargeNode
Mejl: marie.gustavsson@chargenode.eu
Telefon: 0708-33 16 84

Om Fastighetsägarna GRF

Fastighetsägarna är en branschorganisation som arbetar för en hållbar och fungerande fastighetsmarknad. Vårt uppdrag är att förbättra villkoren för fastighetsföretagandet i landet, så att bostads- och lokalmarknaden kan utvecklas. Tillsammans med våra medlemmar skapar vi förutsättningar för tillväxt och rum för framtiden.
Vi är en rikstäckande organisation med en stark lokal förankring. Våra kontor finns från Malmö i söder till Luleå i norr. Hos oss är cirka 15 000 fastighetsföretag och bostadsrättsföreningar medlemmar.

Kontaktperson
Freja Bramsen, Fastighetsägarna GFR
Mejl: freja.bramsen@fastighetsagarna.se
Telefon: 0738-62 42 10