Dalenbergs

Dalenbergs, del av Vattenfall Services, säkrar rikstäckande installation för ChargeNode

ChargeNode och Dalenbergs El & Maskinteknik har tecknat ett rikstäckande samarbete för installationstjänster av ChargeNodes innovativa laddsystem. Dalenbergs är en ledande aktör inom projektering, montage och installationstjänster och har lokal närvaro på 125 platser i Sverige.
–”Dalenbergs är väletablerade på installationsmarknaden och vi ser ett snabbt ökande behov av storskaliga laddlösningar. ChargeNodes innovativa laddsystem är därför ett perfekt komplement till vår installationsportfölj där vi har möjlighet att komma in tidigt i processen, från projektering till driftsättning och vi ser fram emot ett långt och framgångsrikt samarbete,” säger Mats Clementz, VD på Dalenbergs.
Dalenbergs är ett helägt dotterbolag till Vattenfall Services och har under sina 15 år i branschen genomfört över 5 000 installationer av olika laddlösningar runt om i Sverige.
–”Vi är riktigt glada över att få Dalenbergs som installationspartner och med Vattenfall Services bakom sig så finns ytterligare tillgång till unik kompetens och stora resurser. Våra kunder finns numera över hela Sverige och med Dalenbergs har vi en rikstäckande och erfaren partner som kan tillse att våra kunder får installationer med kortare ledtider och hög service var de än befinner sig”, säger Kristian Sandahl, VD och grundare av ChargeNode.
ChargeNodes innovativa laddteknik innebär att en centraliserad laddkälla fördelar ut laddning till många bilar. Endast ladduttag monteras vid varje p-plats så att man slipper sätta laddboxar överallt. Med smart delningsteknik så kan man hålla nere effektbehov och driftskostnad samtidigt som systemets mjukvara ser till att alla bilar får den laddning som de behöver.

Om Dalenbergs/Vattenfall

Dalenbergs El & Maskinteknik AB startades 2003. I över 15 år har Dalenbergs projekterat, monterat och levererat installationstjänster av olika slag till små och stora företag, villa och fastighetsägare – i Sverige och internationellt. 2018 blev Vattenfall Services Nordic AB ny ägare av Dalenbergs. Det har medfört en fantastisk tillgång till mer kompentens och resurser. Idag har företaget kapacitet för såväl stora och små objekt som utmanande speciallösningar. Dalenbergs strävar i det dagliga arbetet att erbjuda hög kompetens, personlig service och kvalitetssäkrade lösningar.

Om ChargeNode

ChargeNode grundades 2018 med övertygelsen om att det krävs nya tekniska lösningar med smartare resursutnyttjande för att lösa dagens utmaningar med storskalig elektrifiering. Företaget är idag ett snabbväxande greentech-bolag med säte i Göteborg. Bolaget erbjuder smarta laddsystem för storskalig elbilsladdning som bygger på egenutvecklad och patensökt laddteknik. Genom att centralisera laddtekniken kan laddning fördelas ut till fler p-platser utan behov av separat laddare på varje p-plats. Med smart styrning t.ex. på avresetid så kan bilar med kort parkeringstid laddas först och därefter de som skall stå längre. Alla får den laddning som de önskar. Kunder är fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, hotell och destinationer, varav några är ESS Hotell, Varberg Energi, Bygg-Göta, PGA Sweden International och Kvdbil.

För ytterligare information kontakta:

Kristian Sandahl, VD, ChargeNode
+46 709 115 266 kristian@chargenode.eu