12 Januari 2024

11 av 11 parkeringsplatser fick elbilsladdning.

Vi ställde 5 frågor till Christian Åhs, ordförande i Brf Lars Kaggsgatan 45 i Göteborg, som installerade 11 laddboxar till sina medlemmar med ChargeNode, vilket innebär att alla parkeringar i brf:en nu erbjuder laddmöjlighet.

Marknaden har vuxit kring leverantörer av elbilsladdning och det finns idag många företag att välja mellan. Hur kom det sig att ni valde ChargeNode?
– Ni hade ett konkurrenskraftigt pris samtidigt som både säljare, projektledare samt tekniker var väldigt kunniga och kunde svara på våra frågor. Ni hade även möjlighet att offerera för hela projektet inklusive grävning mm utöver installation och eldragning för laddboxarna. Vi var väldigt nöjda med den portallösning för fakturering till användarna som ni erbjuder och att det därmed skulle bli oerhört bekymmersfritt för oss i styrelsen att sköta den löpande driften.

Vilken typ av installation valde ni till er förening och varför?
– Vi valde att installera 11 st Zaptec laddboxar då det passade vårat behov bäst. Även om inte alla i föreningen har elbil i dagsläget så valde vi att rusta oss för framtiden.

Hur har det varit att jobba med ChargeNode under projektet från avtal till driftsatt system?
– Väldigt enkelt! Vi fick genom hela projektet bra uppdateringar om processen och tidsplaner och kontinuerlig uppföljning från säljaren. Efter installation fick vi mycket bra guider och processbeskrivningar till hur driften av systemet sköts via portalen, hur vi kan sätta priser, lägga upp användare mm. Det gör det väldigt enkelt för kommande styrelser att ta över. Vi fick dessutom väldigt bra hjälp med hur man söker bidraget från Naturvårdsverket

Hur har ChargeNodes Ladd- och betaltjänst funkat för er i föreningen?
– De medlemmar som har använt tjänsten tycker att det har funkat super!

Vad skulle ni rekommendera andra att tänka på som står inför att investera i laddplatser till sin förening? Vad är viktigt att tänka på?
– Välj laddsystem med omsorg och inte bara efter plånbok. Den laddboxen vi valde var rekommenderad av ChargeNode, lite dyrare än andra laddboxar vi blivit offererade av andra företag men skulle vara ett säkrare alternativ. Och tur var det då en av de övriga laddboxarna vi blivit offererade av annat företag blev förbjuden då den inte uppfyllde svenska säkerhetskrav.

Tack för pratstunden Christian!

Om Brf Lars Kaggsgatan 45
En liten förening om 11 lägenheter och en företagslokal i Gamlestan, Göteborg. Från 1950-talet till 2014 var det ett hyreshus som sedan gjordes om till bostadsrättsförening.