Inbjudan till webinar

Smart elbilsladdning till alla era gäster

Välkommen att lyssna in när Niclas Ohlslöf, fastighetschef på Ramundberget, berättar om hur de med ChargeNodes smarta laddsystem kan erbjuda elbilsladdning till alla sina gäster.

Ramundberget

Bevara er miljö – i dubbel bemärkelse

Allt fler gäster dyker upp i elbilar. Hur erbjuder man laddning på ett ekonomiskt hållbart och skalbart sätt som dessutom bevarar den vackra miljön man befinner sig i?

En av Sveriges mest populära fjälldestinationer, Ramundberget i Funäsfjällen har med hjälp av ChargeNodes innovativa laddsystem skapat fjällens största laddplats. 

”ChargeNode var det självklara valet. Deras smarta laddteknik gör att vi kan erbjuda fler laddplatser än vad vi från början tänkt oss. Vi befinner oss i en fjällmiljö med extrema temperatur- och väderomslag, där driftssäkerheten och att vi värnar om naturens resurser med hjälp av ChargeNodes laddteknik var avgörande för oss”, förklarar Philip Flacké, VD och ägare av Ramundberget.

ChargeNodes banbrytande laddteknik innebär att flera bilar delar på en centraliserad laddinfrastruktur. Endast ladduttag placeras vid varje p-plats. Lösningen eliminerar behovet av laddbox vid varje p-plats och genom smart styrning får alla bilar den laddning som de behöver.

Ramundberget valde en balklösning från ChargeNode som innebär att 46 uttag placeras i ett räcke längs med parkeringen, detta minskar dyrbart markarbete och underlättar framtida underhåll. Systemet kan enkelt skalas till hundratals laddplatser. ChargeNode levererar en helhetslösning där installation, drift, support och en molnbaserad betallösning ingår.

Storskaliga laddsystem för krävande miljöer

Glöm plastiga laddboxar. ChargeNode erbjuder ett diskret laddsystem med ett bekymmersfritt ägande, lägst totalkostnad och lång avskrivningstid.

Centraliserad laddteknik

Upp till 50 ladduttag delar på ett laddskåp. Systemet kan skalas till 100-tals laddplatser. All laddteknik är skyddad i rejält elskåp.

Minimalt med markarbete

Med vår snygga balklösning slipper man dyra markarbeten för att lägga ner kabel.

Lägre effektbehov

Smart styrning och delning av laddeffekt gör att 32-64A är fullt tillräckligt i större fastigheter.

Helhetslösning

Tillsammans med våra samarbetspartners tar vi helhetsansvar för installation, drift, support och betalningslösning

Ladda

Presentatörer

Niclas Ramundberget
Fastighetschef, Ramundberget
Niclas Ohlslöf
Richard Forsell
Försäljning, ChargeNode
Richard Forsell
Björn Sjöström

Kundreferens

”ChargeNode är det enda förnuftiga sättet för marknaden att bygga laddningsinfrastruktur”

Björn Sjöström
VD
Varberg Energi

Några av våra kunder

Hills
Ess Group
Varberg Energi
GOP