fbpx
CLOSE
Back To Top
Image Alt

Kvdbil väljer ChargeNode

Kvdbil väljer ChargeNode

Kvdbil, Sveriges största marknadsplats för begagnade bilar, storsatsar på elbilsladdning med ChargeNodes innovativa laddteknik.

 

”Hållbar utveckling ligger nära Kvdbils kärnverksamhet och som en av Sveriges största förmedlare av begagnade fordon vill vi bidra i omställningen till ett mer fossilfritt samhälle. Antalet eldrivna bilar på andrahandsmarknaden ökar otroligt snabbt och vi behöver en skalbar laddlösning på våra anläggningar, som tillåter oss att kostnadseffektivt kunna utöka antalet laddplatser allteftersom omställningen sker”, säger Robert Larsson, Chief Operations Officer på Kvdbil.

Kvdbil kommer installera ChargeNodes laddsystem på flera av sina anläggningar i Sverige. Först ut är Kvdbil i Kungälv med 64st ladduttag. Därefter följer Åkersberga, Södertälje och Malmö.

”Vår uppfattning är att ChargeNodes innovativa laddteknik är det förnuftiga sättet att skapa storskalig elbilsladdning. Deras lösning är överlägset mest effektsnål vilket är en fördel både för kostnad för elabonnemang och för belastning på elnätet”, fortsätter Robert Larsson.

ChargeNodes patentsöka laddteknik innebär att många elbilar delar på en centraliserad laddenhet där endast ladduttag placeras vid varje p-plats. Systemet kan skalas till hundratals laddplatser. Med smart mjukvara fördelas laddning ut så att alla bilar får den laddning som de behöver.
Hos Kvdbil installeras ladduttag i ett aluminimumräcke längs med parkering vilket dessutom helt eliminerar behovet av markarbete för att lägga ner kabel. ChargeNode levererar en helhetslösning till Kvdbil där installation, drift och support ingår.

”Vi är otroligt stolta över att en ledande professionell aktör som Kvdbil väljer ChargeNodes laddsystem. Att Kvdbil väljer vår teknik på sina anläggningar är ytterligare ett betydelsefullt kvitto på att vårt laddsystem lämpar sig väldigt väl på stora parkeringar”, säger Kristian Sandahl, VD och grundare av ChargeNode.

En elbil behöver sällan mer än 2-3h laddning, men står ofta parkerad mycket längre. Med traditionella laddstolpar vid varje p-plats, erhålls därför en mycket låg utnyttjandegrad. Med centraliserad laddning och smart styrning kan många fordon istället dela på tillgänglig laddkapacitet samtidigt som att effektbehov hålls nere.
”Vi drivs av övertygelsen om att det krävs nya lösningar med smartare resursutnyttjande för att lösa dagens utmaningar med storskalig elektrifiering”, avslutar Kristian Sandahl.


Om ChargeNode
ChargeNode grundades 2018 med övertygelsen om att det krävs nya tekniska lösningar med smartare resursutnyttjande för att lösa dagens utmaningar med storskalig elektrifiering. Företaget är idag ett snabbväxande greentech-bolag med säte i Göteborg. Bolaget erbjuder smarta laddsystem för storskalig elbilsladdning som bygger på egenutvecklad och patensökt laddteknik. Genom att centralisera laddtekniken kan laddning fördelas ut till fler p-platser utan behov av separat laddare på varje p-plats. Med smart styrning t.ex. på avresetid så kan bilar med kort parkeringstid laddas först och därefter de som skall stå längre. Alla får den laddning som de önskar. Kunder är fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, hotell och destinationer, varav några är ESS Hotell, Varberg Energi, Bygg-Göta, PGA Sweden International och Kvdbil.


Om Kvdbil
Kvdbil grundades år 1991 som Kvarndammen med fyra anställda. Idag arbetar över 180 personer på Kvdbil och de förmedlar årligen 26 000 bilar. Kvdbil.se är Sveriges största marknadsplats för begagnade bilar. Deras kunder, som är privatpersoner, företag och myndigheter både säljer och köper bilar genom dem. De testar, värderar, fotograferar och beskriver alla bilar innan de läggs upp till försäljning via auktion på kvdbil.se. I KVD-koncernen ingår även Sveriges ledande bilvärderingsbolag Bilpriser med värderingssajten bilpriser.se samt kvdpro.com, en marknadsplats för maskiner och tunga fordon.

För ytterligare information kontakta:

Kristian Sandahl, VD, ChargeNode
kristian@chargenode.eu

Robert Larsson, Chief Operations Officer, Kvdbil
robert.larsson@kvdbil.se