fbpx
CLOSE
Back To Top

ICA MAXI I NYKÖPING ÄR FÖRST UT MED STORSKALIG ELBILSLADDNING

12.04.2021

ICA MAXI Stormarknad i Nyköping är först ut av Sveriges ICA-handlare att erbjuda ChargeNodes innovativa laddteknik. Inom kort kommer ChargeNode även driftsätta ICA MAXI Universitetet i Örebro.

”Allt fler kunder kommer med elbil och att kunna erbjuda laddning medan man handlar är därför en viktig del av besöksupplevelsen hos oss. Likaså känner vi stort ansvar för att bidra i omställningen till ett fossilfritt samhälle”,, säger Mårten Tenne, ägare av ICA MAXI Stormarknad i Nyköping.

ICA MAXI i Nyköping kan nu erbjuda 30 laddplatser men systemet är förberett för att kunna skalas upp till hundratals laddplatser.

Att valet föll på ChargeNode var enkelt. Vi har en hög omsättning av besökare varje dag och ChargeNodes smarta laddteknik gör att vi kan erbjuda fler laddplatser än om vi valt traditionella laddstolpar”, avslutar Mårten Tenne.

ChargeNodes patentsöka laddteknik innebär att många elbilar delar på en centraliserad laddenhet där endast ladduttag placeras vid varje p-plats. Med smart mjukvara fördelas laddning ut så att alla bilar får den laddning som de behöver. ICA MAXI i Nyköping har valt en balklösning från ChargeNode som innebär att uttag placeras i ett räcke längs med p-platserna. Installationen kräver inget markarbete då kablage göms inuti räcke vilket sänker investeringskostnad och underlättar framtida underhåll. ChargeNode levererar en helhetslösning där installation, drift, support och molnbaserad betallösning ingår.

”ICA MAXI i Nyköping är ett väldigt bra exempel på varför centraliserad laddteknik med smart delning är framtiden för stora parkeringar. Genom att vi optimerar och fördelar tillgänglig laddeffekt på antal inkopplade bilar, avresetider, bilarnas laddkapacitet och önskad laddning så får alla kunder den laddning som de önskar utan att fastighetsägaren behöver överinvestera i laddstolpar eller öka effektuttaget på sin fastighet”, förklarar Kristian Sandahl, VD och grundare av ChargeNode.

Inom kort kommer ChargeNode även driftsätta ICA MAXI Universitetet i Örebro.

”Det känns riktigt roligt att vi har fått det här förtroendet och vi är mycket stolta över att bli uppmärksammade av allt fler ICA-handlare”, avslutar Kristian Sandahl.

Om ChargeNode
ChargeNode grundades 2018 med övertygelsen om att det krävs nya tekniska lösningar med smartare resursutnyttjande för att lösa dagens utmaningar med storskalig elektrifiering. Företaget är idag ett snabbväxande greentech-bolag med säte i Göteborg. Bolaget erbjuder smarta laddsystem för storskalig elbilsladdning som bygger på egenutvecklad och patensökt laddteknik. Genom att centralisera laddtekniken kan laddning fördelas ut till fler p-platser utan behov av separat laddare på varje p-plats. Med smart styrning t.ex. på avresetid så kan bilar med kort parkeringstid laddas först och därefter de som skall stå längre. Alla får den laddning som de önskar. Kunder är fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, hotell och destinationer, varav några är ESS Hotell, Varberg Energi, Bygg-Göta, PGA Sweden International och Kvdbil.

 

Om ICA MAXI Stormarknad i Nyköping
ICA MAXI Stormarknad i Nyköping är en kundvänligt och inspirerande Stormarknad med fokus på pris och mycket att välja på under ett och samma tak. Mat och livsmedel är i fokus med både eget bageri, delikates och fiskdisk. Utöver det så hittar du stort utbud av hem & fritidsartiklar som husgeråd, kläder, böcker, leksaker, hälsa & skönhet. I samma fastighet finns även Apotek Hjärtat med fullt sortiment av läkemedel och kroppsvård.

För ytterligare information kontakta:

Kristian Sandahl, VD, ChargeNode
kristian@chargenode.eu

Mårten Tenne, VD, ICA MAXI Stormarknad i Nyköping
marten.tenne@maxi.ica.se

CN_logo_green

SUPERSMART
LADDNING TILL FLER.

VÅR APP

Guide
Android
iOS

ADRESS

Charge Node Europé AB
Fläskebovägen 6
438 91 Landvetter

kontakt@chargenode.eu
010 – 205 10 55

CN_logo_green

SUPERSMART
LADDNING TILL FLER.

ADRESS

Charge Node Europé AB
Fläskebovägen 6
438 91 Landvetter

kontakt@chargenode.eu
010 – 205 10 55

VÅR APP

Guide
Android
iOS

© Charge Node Europé AB 2020

© Charge Node Europé AB 2020