Bostadsrättsförening

En supersmart och hållbar investering

Öka värdet på föreningen med rättvis, smart och skalbar laddning.

App & molntjänst

Laddad med supersmart styrning

Användare styr och betalar laddning med vår enkla app. Fastighetsägare övervakar och administrerar enkelt med vår smarta molntjänst.

Hills Villastad

Höj värdet inte effektuttaget

Att investera i en elbilsladdning är en långsiktig och värdehöjande investering. Genom att välja en skalbar lösning är det också enkelt att skala upp när fler väljer att köra på el.

Vi har lång erfarenhet av att installera smidiga skalbara laddsystem och kan guida er rätt. Med vår lösning kan alla i föreningen ladda sina bilar utan att höja fastighetens effektuttag. Däremot höjer ni värdet på fastigheten.

Vårt skalbara laddsystem

Med vårt patentsökta laddsystem får ni ett bekymmersfritt ägande med 10 års avskrivningstid och marknadens lägsta totalkostnad.

Centraliserad laddteknik

En robust laddcentral kan ladda upp till 54 bilar. Det behövs bara ett ladduttag vid varje p-plats som kan ladda med en effekt på upp till 22 kW. Systemet kan skalas upp till hundratals laddplatser.

Minimalt med markarbete

Med vår snygga balklösning slipper du dyra markarbeten för att lägga ner kabel.

Lägre effektbehov

Med smart optimering och delning av laddeffekt räcker 35-63A (3-fas) i större fastigheter. Självklart finns möjlighet till lastbalansering mot din fastighet.

Smart styrning

Med våra smarta molntjänster övervakar du access, drift och fakturering.

Garanterad helhetslösning

I vår helhetslösning ingår projektering, installation, drift och betalningslösning, alltid med 3 års garanti.

Pollare

50%

WOW

Missa inte bidraget för elbilsladdning

Klimatklivets investeringsstöd ger föreningar ett avdrag på upp till 50% av kostnaden när ni installerar elbilsladdare.

Vi hjälper er genom hela ansökningsprocessen.

Laddad med supersmart styrning

  • För att aktivera och styra laddningen är det bara att ladda ner vår app.
  • Med vår molntjänst är det enkelt att ge access, övervaka drift, fakturera och se elförbrukning för varje användare.

Även dina gäster kan ladda. De aktiverar och betalar för laddning med vår app. Ni väljer själva om ni vill göra ett påslag på priset.

Laddad med styrning

Därför ska du välja oss

Ladda

Innovativt och optimerat

Elbilar behöver sällan ladda mer än 2–3 timmar. Men i en bostadsrättsförening står de ofta parkerade länge, speciellt nattetid. Då är det inte speciellt effektivt att sätta en laddbox på varje p-plats och kanske behöva investera i större serviskabel från elnätet.

Vår innovativa laddteknik fördelar tillgänglig effekt från en laddcentral till de bilar som är inkopplade. Eftersom laddningen optimeras för varje bils parkeringstid, laddbehov och batterikapacitet kan upp till 54 fordon dela på en laddcentral och varje fordon kan ladda med upp till 22kW. Systemet kan dessutom skalas upp till hundratals laddplatser.

Snyggt och miljövänligt

Vår lösning kräver bara ett ladduttag för varje parkeringsplats. På så sätt kan uttagen integreras snyggt och diskret i er parkeringsmiljö. Eftersom fler fordon delar på en laddcentral minskar både investeringskostnaden, mängden dyrt material och belastningen på miljön. Skillnaden är enorm jämfört med traditionella laddsystem där varje P-plats kräver en egen laddbox.

Balk
Laddskåp

Hållbart och driftsäkert

All känslig elektronik separeras från ladduttagen och samlas i en laddcentral med högsta IP-klassning. Laddcentralerna tillverkas i Sverige med standardkomponenter av mycket hög kvalitet. Det ger en driftsäker laddmiljö med en livslängd på över 20 år. För trygghetens skull har vi 3 års garanti på alla våra installationer.

Haganova

Vad säger våra kunder?

”ChargeNodes centraliserade laddsystem ger effektiva skalfördelar, ökad flexibilitet och är lätt att bygga ut när behoven ökar. I och med att mjukvaran optimerar laddning per bil baserat på bland annat avresetid och antalet inkopplade bilar gjorde det att vi kunde installera 72 platser utan att behöva uppgradera övrig elinfrastruktur eller elabonnemang.”

Andreas Tullberg
Brf Haga Nova

Kloka frågor

Ja, eftersom vårt laddsystem effektoptimeras med lastbalansering (3.0) kan det installeras i alla fastigheter. Det innebär att vårt laddsystem aldrig kommer att överbelasta elsystemet

Vårt rejäla laddskåp kan monteras på många sätt, både ute och inne. Många väljer att montera en kanalisation, ett ihåligt räcke som finns i flera färger, utmed parkeringsplatsen. Då behövs inget markarbete. Uttagen kan också monteras i belysningspollare eller direkt på väggen/fasaden. Snyggt och smart

Vårt laddsystem behöver tillgång till trådat internet och en matarkabel på 16A eller mer beroende på nyttjandegraden.

Vad sägs om en skalbar laddlösning med lång livslängd och avskrivningstid. En mindre serviskabel jämfört med en traditionell laddboxlösning. Och ett supersmart laddsystem där känsliga elkomponenter samlas och skyddas i ett rejält laddskåp. En installation utan markarbete. Sist men inte minst minimalt med underhåll

Vi kan hantera all administration för betalningar från användarna. De registrerar sitt betalkort i vår app och debiteras sedan varje månad eller varje gång de laddar. Superenkelt.

Välj om betalningen ska baseras på användarens förbrukning (antal kWh) och/eller till ett fast pris (schablon) varje månad. Vill ni sköta betalningar själva får ni ett underlag för debitering från vår molntjänst.

Visst låter det smart?

Vi berättar gärna mer.